Ζουλιάν Μπιανκόνε: Ένας εργάτης των άκρων που γουστάρουν οι προπονητές

Ο Ζουλιάν Μπιανκόνε ήρθε αθόρυβα στον Ολυμπιακό, στο παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου, για να δώσει βάθος στα άκρα της άμυνας, κάτι που ξέρει καλά να κάνει. Αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού του.

Ο Ζουλιάν Μπιανκόνε πέρασε το κατώφλι του Ρέντη την τελευταία στιγμή, λίγο πριν πέσει η αυλαία των μεταγραφών. Ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει μια έξτρα λύση για τα άκρα της άμυνας, με τον Γάλλο να προστίθεται στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, το οποίο θα πρέπει να έχει βάθος για να αντεπεξέλθει σε μια σεζόν γεμάτη παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν θέλει να δει κανείς το προφίλ του Μπιανκόνε, θα πρέπει να ξεψαχνίσει τη σεζόν 2021-22 όταν ο Γάλλος αγωνιζόταν στην Τρουά και είχε γεμάτη χρονιά.

Ο θερμικός του χάρτης δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που είχε περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, προσαρμοσμένος στις ανάγκες της ομάδας του, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πήρε και κάποια παιχνίδια στο αριστερό άκρο της άμυνας.


Όσον αφορά τις στατιστικές του επιδόσεις. στις πάσες είχε έναν μέσο όρο στο 77% με το ποσοστό του να είναι στο 60% στις πάσες που επιχειρούσε πάνω από τη μεσαία γραμμή και στο 84% κάτω από αυτή. Το 46% στις μακρινές μεταβιβάσεις ήρθε μέσα από περίπου τρεις μακρινές πάσα ανά 90λεπτο, με το δείγμα γραφής να μην είναι μεγάλο. Ο Μπιανκόνε στην Τρουά ήταν ένα κοντρολαρισμένο μπακ που προσπαθούσε στο μέτρο του δυνατού να προωθήσει το παιχνίδι και το έψαχνε με κάποιες μακρινές πάσες από τη στιγμή που δεν «ξεμύτιζε» συχνά πάνω από τη μεσαία γραμμή.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως η Τρουά, τη σεζόν 2021-22 είχε μόλις επιστρέψει από την δεύτερη κατηγορία και έδωσε μάχη για την παραμονή της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο παιχνιδιού της.

Αυτή είναι η καρτέλα αξιολόγησης των χαρακτηριστικών του στο Footbnall Manager 2023

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News