Ολυμπιακός Γκαστόν Ερνάντες: Ενας μπαλάτος στόπερ με δύναμη και πάσα

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να δώσει τα χέρια με τη Σαν Λορέντσο για τον 26χρονο αμυντικό Γκαστόν Ερνάντες. Ενας δυναμικός αμυντικός που ξέρει να παίζει στα μέτρα που θέλoυν οι Πειραιώτες.

Ολυμπιακός και Σαν Λορέντσο φαίνεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία της συμφωνίας για την παραχώρηση από την πλευρά των Αργεντινών, του 26χρονου Αργεντινού κεντρικού αμυντικού Γκαστόν Ερνάντες στους «»ερυθρόλευκους».

Οι πληροφορίες που έχουν έρθει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού μάλιστα αναφέρουν πως ο Γκαστόν Ερνάντες ετοιμάζεται να ταξιδέψει με προορισμό την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, με τον Ολυμπιακό να βάζει στο κέντρο της άμυνάς του μια Λάτιν λύση.

Ο Γκαστόν Ερνάντες αγωνίστηκε φέτος ως αριστερός στόπερ στην τριάδα της Σαν Λορέντσο και ο θερμικός τους χάρτης δείχνει τον χώρο στον οποίο κινήθηκε που «μαρτυρά» πολλά.


Αγωνιζόμενος σε ομάδα με τριάδα στην άμυνα, ο Γκαστόν Ερνάντες  έχει ένα συγκεκριμένο χώρο ευθύνης, και δείχνει ότι έχει την ικανότητα και να υπερασπίζεται αυτό το χώρο αλλά και να κινείται σε αυτόν με τη μπάλα στα πόδια.

Οι αριθμοί του μέσα στο 2023 δίνουν κάποιες πρώτες και σημαντικές απαντήσεις. Το γεγονός ότι στο θερμικό του χάρτη τα σημεία που πατάει πάνω από τη μεσαία γραμμή είναι λίγα σε σχέση με τα όσα κάνει πίσω από αυτή, αλλά μετράει τις 11 από τις 24 κατά μέσο όρο πάσες που κάνει πάνω από το κέντρο, δείχνει πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να χειρίζεται τη μπάλα, καθώς μπορεί να βρίσκεται λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή αλλά κάνει πολλά.


Για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές να τον βοηθούν στο να κυκλοφορεί τη μπάλα, ένας αμυντικός που μπορεί να συνδράμει σε αυτό, ακόμα και με μακρινές μπαλιές για αλλαγή κατεύθυνσης παιχνιδιού – που δεν είναι το φόρτε του αλλά τις ψάχνει –  είναι ένα από τα ζητούμενα, και ο Γκαστόν Ερνάντες δείχνει να θέλει να το βάλει στο παιχνίδι του. Ο Γκαστόν είναι δεξιοπόδαρος αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει και το αριστερό του πόδι.

Αυτή είναι η αξιολόγηση του Γκαστόν Ερνάντες στο Football Manager 2024

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News