Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι έκανε ο Άλεξ Φέργκιουσον για να μην πάρει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τη φανέλα με το 7 όταν έφυγε ο Καντονά

Ο Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήθελε να πάρει τη φανέλα με το 7 ο Ντέβιντ Μπέκαμ όταν αποχώρησε ο Ερίκ Καντονά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το συγκεκριμένο έγινε διαθέσιμο.

Η φανέλα με 7 δεν ήταν καμιά τυχαία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη φορούσε ο θρυλικός Τζορτζ Μπεστ και αργότερα ο μεγάλος αρχηγός της, Μπράιαν Ρόμπσον.

Ο Σκωτσέζος προπονητής, που αποφάσιζε για τα πάντα στην ομάδα, από τα πιο μεγάλα μέχρι τα πιο μικρά, είχε φυσικά λόγο και στο ποιος παίκτης θα έπαιρνε τη φανέλα του Καντονά.

Οι σχέσεις του με τον Μπέκαμ ποτέ δεν ήταν καλές. Θεωρούσε ότι χρησιμοποιούσε τη Γιουνάιτεντ για να διμορφώσει το ίματζ του εκτός ποδοσφαίρου. Και κάτι τέτοια ο Φέργκιουσον δεν τα σήκωνε.

Η αποκάλυψη του Ρόι Κιν

Ήξερε ότι ο Μπέκαμ επιθυμούσε να πάρει τη φανέλα του Καντονά. Άμα τον προλάβαινε όμως κάποιος άλλος; Με αυτό κατά νου προσέγγισε τον Ρόι Κιν που ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κιν στην αυτοβιογραφία του, The Second Half, ο Φέργκιουσον τον φώναξε στο γραφείο του και του είπε: «Ξέρω ότι ο Μπεκς θέλει το Νο 7 και εγώ δεν θέλω να πάρει».

Ο Κιν όμως αρνήθηκε. Καλά ήταν αυτός με το Νο 16. Και συμβούλεψε τον προπονητή να δώσει το Νο 7 στον Μπέκαμ. Όπως και τελικά. Ο Ντέιβιντ τίμησε με το παραπάνω τη φανέλα πριν την αφήσει για να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News