Premier League: Ρούνεϊ και Βιεϊρά στο Hall of Fame - Τα κατορθώματά τους

H Premier League ανακοίνωσε ότι o Γουέιν Ρούνεϊ και ο Πατρίκ Βιεϊρά εντάχθηκαν στο Hall Of Fame, με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του αγγλικού πρωταθλήματος όλων των εποχών και οι πρώτοι για το 2022. Οι δύο νυν προπονητές άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην κορυφαια κατηγορία στο Νησί, όπου συνεχίζουν να υπηρετούν το ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά στην άκρη του πάγκου της Ντέρμπι και της Κρύσταλ Πάλας αντίστοιχα. 

Ο Άγγλος άλλοτε διεθνής επιθετικός διέγραψε μία πλούσια καριέρα, αγωνιζόμενος με τις φανέλες της Έβερτον, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της DC Γιουνάιτεντ στο MLS και της Ντέρμπι, όπου και «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Σε 572 συμμετοχές εκ των οποίων οι 491 στην Premier League, ο 36χρονος σήμερα Ρούνεϊ, σκόραρε 237 φορές (208 στην PL) και μοίρασε 128 ασίστ (112). Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πανηγύρισε ένα Champions League, ενα Europa League, 5 πρωταθλήματα, ένα FA Cup και 4 League Cup. 

 

 Από την πλευρά του ο Γάλλος άλλοτε αμυντικός μέσος, φόρεσε τη φανέλα των Μίλαν, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι, όπου και αποσύρθηκε. Ο πρωταθλητής κόσμου με τους «τρικολόρ» το 1998 και Ευρώπης το 2002, κατέκτησε ακόμα 3 πρωταθλήματα με τους «κανονιέρηδες», 5 FA Cup (4 με Άρσεναλ και 1 με Σίτι), ένα Champions League με την Ίντερ και 5 πρωταθλήματα Ιταλίας, συν ένα κύπελλο και 2 Super Cup με τους «νερατζούρι». Στην Premier League μέτρησε 307 συμμετοχές, σκόραρε 31 φορές και μοίρασε 34 ασίστ. 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News