Championship: Ο «πάνθηρας» Σαμπά έστειλε τη Νότιγχαμ στο Γουέμπλεϊ για τελικό ανόδου με την Χάντερσφιλντ

H Nότιγχαμ Φόρεστ με ήρωα τον τερματοφύλακα Σαμπά που απέκρουσε 3 πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα απέκλεισε με 3-2 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι οφ της Championship που θα γίνει στις 29 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ.

Αντίπαλος της Φόρεστ θα είναι η Χάντερσφιλντ με τη νικήτρια να ανεβαίνει στην Premier League – ως τρίτη από την κατηγορία – και να βάζει στο ταμείο της 90 εκατομμύρια λίρες!

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη αξιοποίησε το μεγάλο της όπλο, τις αντεπιθέσεις για να λυγίσει την αντίσταση της Σέφιλντ που τα έδωσε όλα στην επίθεση και έμεινε εκτεθειμένη στα μετάπισθεν. 

Στο 19΄μια γρήγορη επίθεση των γηπεδούχων ο Σάριτζ τροφοδότησε τον Μπρέναν Τζόνσον και αυτός με το 18ο φετινό του γκολ άνοιξε το σκορ και έκανε την αποστολή των φιλοξενουμένων Γολγοθά.

 

Από τα 28 ματς που είχε προηγηθεί η Νότιγχαμ τη φετινή σεζόν μόνο δυο φορές έφυγε ηττημένη και αυτό από μόνο του έλεγε πολλά για το πόσο δύσκολο ήταν το έργο της Σέφιλντ στο «Σίτι Γκράουντ».

Ο αγώνας είχε ένταση και αρκετά νεύρα, γι΄αυτό ορίστηκε να το διευθύνει ο κορυφαίος Άγγλος ρέφερι, Μάικλ Όλιβερ ο οποίος με την ψύχραιμη παρέμβασή του έσβησε τη φωτιά που πήγε να ανάψει λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

H Σέφιλντ βγήκε αποφασισμένη στο γήπεδο στην επανάληψη και στο 47΄βρήκε το γκολ της ελπίδας με τον Γκιμπς Ουάιτ (1-1). Από κει και πέρα η περιοχή της Φόρεστ πήρε φωτιά για μερικά λεπτά, χωρίς ωστόσο να… τσουρουφλίσει τους γηπεδούχους.

 Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η επιθετικότητα της Σέφιλντ είχε ατονήσει και η Νότιγχαμ έλεγχε το ματς ήρθε ο Φλέκ στο 75΄σε μια αντεπίθεση να πετύχει εξ επαφής το γκολ της ανατροπής (1-2) και να στείλει το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο οι δυο ομάδες φάνηκαν εξουθενωμένες. Παρόλα αυτά η Νότιγχαμ έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αλλά τα σουτ των Λόλεϊ και Τζόνσον δεν ήταν ικανά για να νικήσουν τον γκολκίπερ της Σέφιλντ.

Οι «λεπίδες» παραλίγο να ματώσουν τη Φόρεστ στο 115. Όμως ο Σαμπά έκανε σωτήρια απόκρουση στο κοντινό σουτ του Εντιαγέ. Kι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα πέναλτι

Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Σαμπά απέκρουσε το πέναλτι του Νόργουντ

Ο Τζόνσον έκανε το 1-0

Ο Σαμπά απέκρουσε το πέναλτι του Xουριχέιν

Ο Καφού ευστόχησε για το 2-0

Ο Μπέργκε μείωσε σε 2-1

Ο Κουκ έκανε το 3-1

Ο Εντιαγέ σκόραρε 3-2

Ο Λόλεϊ αστόχησε απελπιστικά

Ο Σαμπά έπιασε το πέναλτι του Γκιμπς Γουάιτ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News