Μεταγραφές Ευρώπη: Πού πάει ο Ρονάλντο, τι λέει η Ατλέτικο, ποια ομάδα δεν ανέλαβε ο Φέργκιουσον κι ο σταρ της Νάπολι

Το sportday.gr καταγράφει τις σημερινές κινήσεις και τα κουτσομπολιά στο μεταγραφικό παζάρι για τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης Ενρίκε Σερέζο δήλωσε ότι η μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι «πρακτικά αδύνατη» για την ισπανική ομάδα. Το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να κυριαρχεί στα Βρετανικά πρωτοσέλιδα, καθώς ο 37χρονος και ο ατζέντης του Ζόρζε Μέντες έφτασε στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου την Τρίτη για συνομιλίες με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ του Deportes COPE, Χάβι Γκόμεθ, σε αυτή τη συνάντηση, ο Μέντες ζήτησε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανανεώσει τη συνεργασία με τον Ρονάλντο και, ως αντάλλαγμα, να τον αφήσει να φύγει αυτή την αγωνιστική περίοδο ως δανεικός, αφού επιθυμία του Πορτογάλου είναι να παίξει στο Champions League για τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν.

Στο μεταξύ, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν έτοιμος να αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Αυτό φέρεται να αποκάλυψε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Λονδίνο 2012”.

Νάπολι: Ο Βίκτορ Οσίμεν είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Νάπολι και έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά η μεταγραφή του μόνο εύκολη δεν είναι. Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας θέλει να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο, μολονότι αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025. Ο Νιγηριανός φορ θα συναντηθεί ξανά με τον πρόεδρο του συλλόγου, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να φύγει. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Corriere dello Sport» o 23χρονος άσος των «παρτενοπέι» τόνισε σχετικά: «Δεν δίνω σημασία σε φήμες. Είναι χαρούμενος στη Νάπολι και δεν σκέφτομαι τη μεταγραφή». Ο διεθνής άσος τα δύο χρόνια με τους «παρτενοπέι» έχει 24 γκολ σε 51 συνολικά αναμετρήσεις.

Γιουβέντους: Ο Guardian αναφέρει ότι η Γιουβέντους προσέγγισε την Τσέλσι για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Τίμο Βέρνερ.

Τσέλσι: Ο Ντε Γιονγκ θα άφηνε την Μπαρτσελόνα μόνο για την Τσέλσι. Οι ελπίδες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Φρένκι ντε Γιονγκ συνεχίζουν να μειώνονται, καθώς σύμφωνα με την Ισπανική “Sport”, ο 25χρονος σκέφτεται να φύγει από τη Μπαρτσελόνα μόνο για την Τσέλσι.

Φούλαμ: Η Αρσεναλ έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τον Μπερντ Λένο. Ο 29χρονος Γερμανός τερματοφύλακας θα φύγει αυτό το καλοκαίρι και ήδη έχει επαφές με τη Φούλαμ, όπως σχετικά αποκαλύπτει η εφημερίδα «Mirror». Η Αρσεναλ από την πλευρά της βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Ματ Τέρνερ της Νιού Ινγκλαντ Ρεβολούσιον των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η Φούλαμ προσφέρει 10 εκατ. ευρώ στην Αρσεναλ και τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας στον Λένο. Σήμερα ή αύριο αναμένεται η συμφωνία των δύο ομάδων και η ανακοίνωση της μεταγραφής.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News