Μίτσελ: Η αγάπη για τον Ολυμπιακό, η διαμάχη με τη Χετάφε και ο Γκουαρδιόλα

Μίτσελ: Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό, η διαμάχη με τη Χετάφε και ο Γκουαρδιόλα

O Μίτσελ αγαπήθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού, όταν κάθισε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015, χαρίζοντάς τους 2 διαδοχικά πρωταθλήματα και 1 κύπελλο. Αυτοί είναι και οι μοναδικοί τίτλοι που μετρά στην προπονητική του καριέρα, ενώ μετά την παρουσία του στη χώρα μας, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Μαρσέιγ, Πούμας και Χετάφε, επιστρέφοντας στην πατρίδα του. Τώρα, βρίσκεται σε δημόσια διαμάχη με τον πρόεδρο της πρώην ομάδας του, Άνχελ Τόρες, αλλά δεν ξεχνάει και τον Ολυμπιακό. 

Ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε τους «Azulones» τον Ιούλιο του 2021 και απολύθηκε 3 μήνες μετά, έχοντας καθίσει στον πάγκο σε μόλις 8 παιχνίδια. Ο ίδιος, κατήγγειλε τη λύση του συμβολαίου επειδή δεν έλαβε τα συμφωνημένα ποσά. Μιλώντας στο μικρόφωνα της «Cadena Ser», σχολίασε τα λόγια του Τόρες, ο οποίος τον χαρακτήρισε «κακό προπονητή» στο δείπνο της ομάδας με αφορμή τη λήξη της σεζόν στη La Liga. 

«Εκπλήσσομαι που λέει ότι είμαι κακός προπονητής όταν με έχει υπογράψει τρεις φορές, μία προσπάθησε και δύο φορές με προσέλαβε. Ο πρώτος που είπε ότι υπήρχε μεγάλη ομάδα ήμουν εγώ. Με την άψογη δουλειά του Κίκε, οι ομάδες που δεν κερδίσαμε, δεν μας κέρδισαν επίσης, η πρόθεσή μου ήταν να σωθεί η ομάδα, αλλά νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει περισσότερες δυσκολίες μπροστά σε μικρόφωνο παρά στα γραφεία. Έμεινα έκπληκτος γιατί νόμιζα ότι είχα καλή σχέση μαζί του. Ένα μήνα μετά τον αποχαιρετισμό, λόγω προσωπικής κατάστασης, τον πήρα τηλέφωνο, ήμουν προσεκτικός και το ξέρει και η γυναίκα του. Όταν φεύγεις από έναν σύλλογο ή όταν μένεις, πρέπει να κάνεις αυτοκριτική και όχι μομφές. Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος διάβασε την επιστολή απόλυσης, στην οποία με κατηγόρησαν για έλλειψη καλής στάσης, και αυτό δεν το ανέχομαι ούτε από αυτόν που έγραψε την επιστολή ούτε από τον πρόεδρο», τόνισε. 

«Χετάφε και Ολυμπιακός, οι ομάδες που αγαπώ»

«Θέλω να πάει καλά η Χετάφε, μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι ο σύλλογος που αγαπώ περισσότερο από αυτούς που έχω προπονήσει. Όταν είσαι σε ένα κλαμπ, υπάρχουν παντού μόνο χαμόγελα. Δεν έχω προκαλέσει ποτέ προβλήματα στη Χετάφε, νιώθω άσχημα για αυτό, ελπίζω ο πρόεδρος να το ξανασκεφτεί για λίγο και περιμένω μια κλήση για να ζητήσει συγγνώμη και τέλος. Ο πρόεδρος δεν είναι ανίκανος. Ούτε εγώ είμαι ο Γκουαρδιόλα, είμαι σαν όλους τους άλλους, αλλά δεν θυμάμαι να το έχουν πει αυτό σε άλλο προπονητή. Δεν θα περίμενα ποτέ ότι ο πρόεδρος θα το έλεγε αυτό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News