Ντιέγκο Μαραντόνα: Αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ η δημοπρασία της φανέλας που φορούσε απέναντι στην Αγγλία

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σε δημοπρασία θα τεθεί η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα απέναντι στην Αγγλία, με την τιμή να φτάνει κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δημοπρασία θα τεθεί η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα απέναντι στην Αγγλία, με την τιμή να φτάνει κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν κάποιος αναφέρει «το χέρι του Θεού», το μυαλό όλων -ποδοσφαιρικών ή μη- πηγαίνει στον Ντιέγκο Μαραντόνα και το γκολ του απέναντι στην Αγγλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986! Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες όλων των εποχών, ο Μαραντόνα νικάει χρησιμοποιώντας το χέρι του τον Πέτερ Σίλτον, με την Αργεντινή να επικρατεί 2-1 της Αγγλίας σε μία… αναβίωση της μάχης των Φόκλαντ τον Ιούνιο του 1986.

Ο Μαραντόνα μετά το φινάλε της αναμέτρησης αλλάζει φανέλες με τον Άγγλο μέσο, Στιβ Χοτζ που διατηρεί τη φανέλα αυτήν, αφήνοντάς την στο Βρετανικό Μουσείο Ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Χοτζ τονίζει πως αυτή η φανέλα έχει βαριά πολιτισμική κληρονομιά τόσο για τον λαό της Αργεντινής, όσο και της Αγγλίας. Θεωρώντας πως είναι η κατάλληλη στιγμή, ο Άγγλος σκοπεύει να την πουλήσει, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο πως η τιμή μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 4.8 εκατομμύρια ευρώ.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο και τον εκθεσιακό χώρο του Sotheby, με τις προσφορές να ξεκινούν από τις 20 Απριλίου έως τις 4 Μαρτίου!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News