ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΚΟΛΟΣ: «Να ξαναδούν οι υπεύθυνοι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος»

Ο προπονητής της Καλλιθέας, Λεωνίδας Βόκολος, μιλάει στον Γιώργο Μπιτσικώκο για την… πολυπόθητη έναρξη του πρωταθλήματος της Betssson Super League 2 και την… προετοιμασία τριών μηνών που έζησαν οι ομάδες!

Η Καλλιθέα είναι μια από τις ομάδες που θα μπουν στο νέο μαραθώνιο της Super League 2 με νέα διοίκηση και με όνειρα για διάκριση. Ο προπονητής της, Λεωνίδας Βόκολος, μίλησε στο sportday.gr για το… μακρύ καλοκαίρι, όπου κανείς δεν ήξερε πως θα στελεχωθούν οι δύο όμιλοι, αλλά παράλληλα και για το νέο πρότζεκτ της Καλλιθέας, για το οποίο δηλώνει “ευτυχισμένος” που αποτελεί μέλος του.

Ο Λεωνίδας Βόκολος θα είναι φέτος ο τεχνικός ηγέτης της Καλλιθέας και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει στην νέα της εποχή. Η αθηναϊκή ομάδα, έχει πλέον νέα διοίκηση και ευελπιστεί ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ζήσει και πάλι μεγάλες και ένδοξες στιγμές, όπως και στο παρελθόν της. Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε στο sportday.gr και αναφέρθηκε, τόσο στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του, όσο και στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 το οποίο θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κύριε Βόκολε, επιτέλους η σέντρα της Super League 2 είναι προ των πυλών. Ένα όχι και τόσο εύκολο και μακρύ καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και πλέον θα βγείτε από τη ρουτίνα των προπονήσεων, χωρίς να γνωρίζετε τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Πραγματικά το καλοκαίρι που μας πέρασε, από αυτή την άποψη ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Κάναμε προετοιμασία κοντά στους 3 μήνες, χωρίς να γνωρίζουμε το πότε θα ξεκινήσουμε επιτέλους. Επίσης δεν γνωρίζαμε, με τις συνεχείς αναβολές, αλλά και ανατροπές, ποιούς παίκτες θα έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς κάθε μέρα μαθαίναμε και καινούργια πράγματα. Πλέον όμως μπορούμε να πούμε πως “τέλος καλό, όλα καλά” και είμαστε έτοιμοι για να μπούμε στην “μάχη” του πρωταθλήματος.

Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να κρατήσετε το ενδιαφέρον των παικτών σας, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να ζουν απλά στη ρουτίνα των προπονήσεων και των φιλικών αγώνων, που κακά τα ψέματα δεν έχουν το ενδιαφέρον των επίσημων αναμετρήσεων;

Πραγματικά έβλεπες ότι και τα παιδιά δεν ήταν σε καμία περίπτωση ικανοποιημένα με όλο αυτό. Η αγωνία και η αβεβαιότητα είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Η Καλλιθέα όμως και άρα όλοι εμείς που αποτελούμε μέλη της, είχαμε σε αυτή την συγκυρία, την ευτυχία να διαθέτουμε μια διοίκηση η οποία δεν περίμενε τις εξελίξεις για να είναι εντάξει απέναντί μας και απέναντι στις υποχρεώσεις της. Έτσι για εμάς αυτό το διάστημα κύλησε με το μοναδικό ερωτηματικό του πότε και πώς θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Παράλληλα, είχαμε τους αγώνες του κυπέλλου και ειδικά αυτός με την Επισκοπή, μας πήγε πολύ πίσω από πλευράς προετοιμασίας. Ουσιαστικά αναγκαστήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα που είχαμε και να χάσουμε πολύτιμο έδαφος.

Εσείς όμως, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις, δεν γνωρίζατε και σε ποιο ρόστερ μπορείτε να υπολογίζετε.

Ήταν κι αυτό ένα μεγάλο ερωτηματικό, όμως με τις ενέργειες που έκανε η διοίκησή μας, δικαιωθήκαμε σε όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και πλέον είμαστε έτοιμοι να στηριχθούμε σε όλους τους παίκτες τους οποίους αποκτήσαμε το καλοκαίρι. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να μπούμε στον “μαραθώνιο” του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

“Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να ξαναδούν τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς δεν είναι δίκαιο για όλες τις ομάδες να παίρνει μία ή στην καλύτερη περίπτωση δύο, την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία”.

Θέλω να σταθούμε λίγο και στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά μιλάμε για μια διοργάνωση όπου θα αγωνιστούν 34 ομάδες και από αυτές θα ανέβει σίγουρα μια ομάδα και η δεύτερη θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το ξαναδούν οι υπεύθυνοι. Δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλουν οι ομάδες. Δεν είναι ωραίο να γίνεται όλο αυτό το πρωτάθλημα και μόλις μια και στην καλύτερη περίπτωση άλλη μια ομάδα να παίρνουν και την άνοδο. Γνωρίζω φυσικά ότι όλο αυτό έγινε λόγω της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και ελπίζω ότι είναι μόλις για μια χρονιά. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να το ξαναδούν, προκειμένου να γίνει το σύστημα και πιο δίκαιο για τις ομάδες που θα κάνουν την δική τους προσπάθεια και έχουν τα όνειρά τους και τους στόχους τους.

Να μιλήσουμε λίγο και για το νέο πρότζεκτ της Καλλιθέας. Πώς το έχετε στο μυαλό σας; Σας βλέπω ικανοποιημένο από τις συνθήκες που έχετε συναντήσει.

Σαφέστατα και είμαι. Και όχι απλά ενθουσιασμένος, αλλά και ευτυχισμένος. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε μια διοίκηση που τολμώ να πω ότι είναι αντάξια και εφάμιλλη των διοικήσεων της μεγάλης κατηγορίας. Όλο αυτό το διάστημα όπου μαθαίνουμε για άλλες ομάδες ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και δεν υπάρχουν έσοδα, όμως εμείς δεν είχαμε κανένα τέτοιο πρόβλημα. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ομάδα, προσπαθούν καθημερινά να δημιουργήσουν και τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορούμε εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας. Η Καλλιθέα λειτουργεί πλέον σε πρότυπα της μεγάλης κατηγορίας και συνεχώς όλα αυτά θα βελτιώνονται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει ανάγκη από τέτοιους παράγοντες, όπως αυτούς που διαθέτει πλέον η Καλλιθέα. Οπότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας για φέτος, ο οποίος είναι να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδα η οποία θα μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να διεκδικήσει και την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News