Νόβακ Τζόκοβιτς: Μακριά από εμβόλια, μακριά από το US Open εξηγεί πώς νίκησε τον Νικ Κύργιο

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μακριά από εμβόλια, μακριά από το US Open εξηγεί πώς νίκησε τον Νίκ Κύργιο

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ύστερα από μια εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτόν σεζόν είναι σαφής. Δεν τίθεται θέμα εμβολιασμού του κατά του κορωνοϊού, δεν περιμένει ότι θα αγωνιστεί στο US Open, δεν ελπίζει ότι θα ανακάμψει βαθμολογικά και ξέρει πολύ καλά πώς και γιατί νίκησε τον Νικ Κύργιο στον τελικό του Wimbledon.

«Αυτός ο χρόνος δεν ήταν όπως ο περσινός», είπε αρχικά και εξήγησε: «Τους πρώτους μήνες της χρονιάς δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, συναισθηματικά. Όλα όσα ακολούθησαν μετά την Αυστραλία αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση και εμπόδιο που έπρεπε να προσπεράσω συναισθηματικά. Δεν ήταν εύκολο να κλείσω αυτό το κεφάλαιο. Μου προκάλεσε αναστάτωση και έπρεπε να βγω αλώβητος από την κατάσταση.
Κατάλαβα ότι χρειάζεται χρόνος για να βρω την ισορροπία μου. Όλα όσα έγιναν εκτός court με αποσυντόνισαν και πρόσθεσαν πίεση σε εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν μπορείς να υποκριθείς ότι δεν συμβαίνουν».

Μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο νίκησε τον Νικ Κύργιο: «Στη Ρώμη και στο Παρίσι ήδη έπαιζα το τένις που ήθελα να παίξω. Μου άρεσαν οι πιθανότητες που είχα όταν ήρθα στο Wimbledon. Νομίζω ότι τα κατάφερα καλά. Ο Κύργιος άρχισε να χάνει κάποιους πόντους, έκανε double fault, άρχισε να μιλάει στο box του. Ένιωσα πως ήταν η στιγμή να σπάσω το σερβίς του και το έκανα. Το 0-40 στο τέλος του δεύτερου σετ δεν το κέρδισα. Αυτός το έχασε. Εγώ έμεινα εκεί και τον έφτασα στα όριά του, με αποτέλεσμα να πάρω το τρόπαιο. Τώρα είμαι ενθουσιασμένος που ζω αυτή την εμπειρία ξανά. Δεν θεωρώ καμία νίκη δεδομένη και ιδιαίτερα στο Wimbedon. Κάθε φορά είναι ξεχωριστή».

Η απουσία του από κάποια τουρνουά του έχει κοστίσει όσον αφορά τη βαθμολογία, αλλά δείχνει να το δέχεται με απόλυτο ρεαλισμό και ξέρει ότι το πιο πιθανό είναι να συνεχιστούν οι απουσίες: ««Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Είμαι σε διακοπές. Ήταν μια εξουθενωτική και απαιτητική περίοδος. Πήρα αυτό που ήθελα από εδώ. Θα περιμένω να έρθουν καλά νέα από τις ΗΠΑ. Δεν έχω εμβολιαστεί και δεν σκοπεύω να εμβολιαστώ. Δεν νομίζω ότι η εξαίρεση είναι ρεαλιστική πιθανότητα. Αν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πώς θα είναι το πρόγραμμα. Αμφιβάλω αν θα κυνηγήσω τους πόντους. Τα πράγματα έχουν αλλάξει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για μένα. Έφτασα στο ιστορικό ρεκόρ παραμονής στο Νο1, που κυνηγούσα σε όλη μου τη ζωή. Τώρα έχω ως προτεραιότητα τα Slams και τα μεγάλα τουρνουά, όπου νιώθω καλά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News