ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του Τόκιο 2020

Τη λίστα με τους 9 πλουσιότερους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες, έβγαλε το Forbes, την τιμητική του έχει το NBA και το τένις.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται προ των πυλών, ένα αθλητικό υπερθέαμα είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Εκατομμύρια κόσμος θα στηθεί στις τηλεοράσεις του, για να παρακολουθήσει τους καλύτερους αθλητές όλο του κόσμου σε κορυφαία αθλήματα. Ενώ ακόμα και για τους αθλητές είναι ένα όνειρο ζωής να φτάσουν και να πάρουν μέρος σε μια Ολυμπιάδα.

Όλα φαντάζουν ιδανικά θα έλεγε κανείς, δεν είναι όμως. Τουλάχιστον όχι για όλους, πόσο εύκολο είναι για τους πιο «μικρούς» αθλητές να πληρώσουν για τον εξοπλισμό, τους προπονητές όσο και για τους χώρους που θα χρειαστούν για να προπονηθούν; Σίγουρα καθόλου, αρκετοί αναγκάζονται να οργανώσουν καμπάνιες με σκοπό να μαζέψουν τα απαραίτητα χρήματα.

Βέβαια δεν ισχύει για όλους αυτό, μερικοί αθλητές είτε μέσω χορηγιών είτε λόγω υψηλών συμβολαίων δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Το «Forbes» λοιπόν κυκλοφόρησε μια λίστα με τους 9 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες:

Στη πρώτη θέση βρίσκεται ο μπασκετμπολίστας και σούπερ σταρ των Μπούκλιν Νετς Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος αμείβεται με 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Την δεύτερη θέση έχει η Ιαπωνέζα τενίστρια Ναόμι Οσάκα με 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται ένας ακόμα αστέρας του μαγικού κόσμου του NBA, ο λόγος για τον Ντάμιαν Λίλαρντ με ετήσια κέρδη τα 40.5 εκατομμύρια.

Από την τέταρτη θέση και μέχρι την έβδομη τα νούμερα είναι πιο κοντά το ένα με το άλλο. Συγκεκριμένα στο νούμερο τέσσερα με 34.5 εκατομμύρια βρίσκεται ο θρύλος του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ από κοντά και στην 5η θέση είναι ο Βορειοϊρλανδός γκόλφερ Ρόρι ΜακΙλρόι με 32 εκατομμύρια. Στις θέσεις 6 και 7 με ετήσιες απολαβές τα 30.5 εκατομμύρια βρίσκονται οι Ντέβιν Μπούκερ, ένας ακόμα παίκτης του NBA, και ο Κέι Νισικόρι ένας ακόμα τενίστας από την Ιαπωνία.

Την 9αδα κλείνουν 2 ακόμοι NBAers, ο λόγος για τους Κρις Μίντλετον και Τζρού Χόλιντεϊ. Ο Κρις έχει ετήσιες απολαβές τα 27 εκατομμύρια που τον φέρνουν και στην 8η θέση, ενώ ο Τζρού είναι τελευταίος με 23 εκατομμύρια ευρώ.

  • Για την ολοκλήρωση της λίστας, το «Forbes» παρακολούθησε τα έσοδα που συλλέχθηκαν μεταξύ 1ης Μαΐου του 2020 και 1ης Μαΐου του 2021, βάσει συνομιλιών με εμπιστευτικά στοιχεία του κλάδου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News