ΤΡΙΑΘΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Έγραψε ιστορία η «χρυσή» Φλόρα Ντάφι

Ιστορία γράφτηκε στο Τόκιο, καθώς στο τρίαθλο γυναικών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φλόρα Ντάφι από της Βερμούδες, το οποίο είναι και το πρώτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τη χώρα.

Η Φλόρα Ντάφι έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα της στην αθλητική ιστορία των Βερμούδων, καθώς κατάφερε να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Παρόμοια περίπτωση με χθες, που η Ντίαζ κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για τις Φιλιππίνες). Συγκεκριμένα στο τρίαθλο, κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με επίδοση 1 ώρα 55 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη χαρά στο μικρό νησί του Ατλαντικού ωκεανού, καταφέρνοντας να κάνει της Βερμούδες τη μικρότερη χώρα που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το προηγούμενο μετάλλιο  των Βερμούδων ήταν το μακρινό 1976 από τον Κλάρενς Χιλ, ο οποίος είχε καταφέρει να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην πυγμαχία, κερδίζοντας στον μικρό τελικό τον Ιρανό Παρβίζ Μπάντπα με τεχνικό νοκ-άουτ, καθώς στο δεύτερο γύρο κατάφερε να ματώσει τον αντίπαλό του στη μύτη και στο στόμα, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα.

Ύστερα από την σπουδαία επίδοση της Ντάφι, ο Χιλ της «έβγαλε» το καπέλο και δήλωσε πως θα ήθελε να την συναντήσει όταν γυρίσει στο νησί και να μιλήσουν.

Στο τρίαθλο τα μετάλλια συμπλήρωσαν η Τζόρτζια Τέιλορ-Μπράουν, η αθλήτρια από τη Μεγάλη Βρετανία με επίδοση στο 1:56:50 βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ την τριάδα έκλεισε η Αμερικανίδα Κέιτι Ζαφέρες με επίδοση στο 1:57:03.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News