Πύρρος Δήμας: Η απάντησή του στις φήμες περί ντόπινγκ το 2004

eurokinissi

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στην ΕΡΤ για το περιστατικό με τις φήμες περί ντόπινγκ, λίγο πριν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Δεκαοκτώ χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα και ο θρύλος της Άρσης Βαρών φιλοξενήθηκε στα στούντιο της ΕΡΤ,  όπου περιέγραψε πώς βίωσε εκείνη τη βραδιά.

Παράλληλα σχολίασε τις κατηγορίες που δέχτηκε για ντόπινγκ, ως μέλος της ομάδας του Χρήστου Ιακώβου.

«Αυτό που θυμάμαι το 2004, ήμουν το βράδυ πριν τους αγώνες, αν θυμάμαι καλά  με κάποιον πρωταθλητή της πάλης. Παίζαμε χαρτιά και μπαίνει ο Παναγιώτης ο Σπύρου ή ένας άλλος προπονητής και μου λέει κάτι λένε στο ραδιόφωνο για σένα. Ανοίγουμε το ραδιόφωνο κι ακούω κυρίες και κύριοι θα σας πούμε σε λίγο, τον ψάχνουν τον Πύρρο τον Δήμα για το ντόπινγκ και δεν είναι στο Ολυμπιακό χωριό, έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα κλπ.

Με παίρνουν διάφοροι φίλοι τηλέφωνο, με πήρε και η Αναστασία τότε και μου λέει τι “γίνεται, που είσαι;” και της είπα ότι όλα είναι καλά. Είμαι στο χωριό και δεν έχω κανένα θέμα. Εν τω μεταξύ ήμουν ήδη πέντε μέρες στο χωριό και είχαμε δώσει δύο φορές αίμα κι ούρα ντόπινγκ και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. Πήρα επί τόπου στο ραδιόφωνο και ζήτησα να βγω στον αέρα. Μου είπαν ότι δεν δίνουν λόγο στον κόσμο. Μα μιλάτε για μένα τους είπα και δεν είμαι ο κόσμος. Όταν μιλάτε για μένα πρέπει και εγώ να μιλήσω. Στο τέλος είπα αυτά που είχα να πω. Θυμάμαι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα μέχρι το πρωί από τα νεύρα μου… Μια μειοψηφία ήταν ικανή για να με βγάλει από τα ρούχα μου».

Σχετικά με την αλησμόνητη ατάκα του Χρήστου Ιακώβου, που ακόμα ηχεί στα αυτιά όλων των Ελλήνων, «κάτσε κάτω από τη μπάρα», σχολίασε, κάνοντας μία σύνδεση με τη δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ετών στη χώρα μας:

Παράλληλα, ο Πύρρος Δήμας, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, που παραλίγο να μην του επιτρέψει να λάβει μέρος στους Αγώνες:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News