Κωπηλασία: Επιστολή-απάντηση από τον δικηγόρο της Αννέτας Κυρίδου για την απαλλαγή των ομοσπονδιακών προπονητών

ΑΠΕ-ΕΡΑ

Ο δικηγόρος της Αννέτας Κυρίδου, Κωνσταντίνος Παπαστεργίου, έστειλε στο sportday.gr επιστολή, που έρχεται ως απάντηση του δημοσιεύματός μας για την είδηση της αθώωσης των δύο ομοσπονδιακών τεχνικών.

Από τον δικηγόρο της Αννέτας Κυρίδου κ. Κωνσταντίνο Παπαστεργίου,  λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια επιστολή-απάντηση για το δημοσίευμά μας της 26ης Αυγούστου με τον τίτλο Δικαιώθηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές οι προπονητές που κατήγγειλε η Αννέτα Κυρίδου.

«Η εν λόγω διάταξη του εισαγγελέα κρίνει επί των αδικημάτων της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους ή ενώπιόν τους και της κατάχρησης ανηλίκων. Η πράξη της άνευ άδειας εισόδου στα δωμάτια, στην οποία έχει αναφερθεί η Αννέτα Κυρίδου θεωρήθηκε έργω εξύβριση, και ως εκ τούτου παραγεγραμμένη, όπως συνέβη και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στο χώρο του αθλητισμού, λόγω του δισταγμού των θυμάτων να μιλήσουν εγκαίρως.

Στο δημοσιευμένο άρθρο άλλωστε παραλείπεται να αναφερθεί ότι η απομάκρυνση των προπονητών έλαβε χώρα εξαιτίας του αποτελέσματος πειθαρχικού ελέγχου που διεξήγε η διοίκηση της Ομοσπονδίας, ο οποίος προηγήθηκε της επιστολής της Αννέτας Κυρίδου, και όχι εξαιτίας της επιστολής*.

Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται ένας προπονητής να φτάσει να τελέσει παρανόμως γενετήσιες πράξεις εις βάρος αθλητών για να απομακρυνθεί. Εξάλλου, το θέμα κάθε άλλο παρά προσωπικό είναι. Η Αννέτα Κυρίδου από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ρητά κατά της στοχοποίησης και υπέρ της αλλαγής της κατάστασης, που οδήγησε σε επαναλαμβανόμενα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας στο χώρο του αθλητισμού.

Το αν η κατάσταση άλλαξε, ή αν αξιοποιούνται περιστάσεις για να στοχοποιηθούν πρόσωπα από τη μία ή την άλλη πλευρά, είναι στη κρίση των αναγνωστών».

* Αναφορικά με το συγκεκριμένο σημείο, τονίζουμε ότι όντως δεν ήταν η επιστολή η αφορμή, αλλά ανάρτηση της μητέρας της αθλήτριας στο Facebook, στις 19 Ιανουαρίου όπου ανέφερε περιληπτικά όσα κατήγγειλε αργότερα με την επιστολή της η Αννέτα Κυρίδου, χωρίς να κατονομάζει τους προπονητές. Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου. Η κωπηλατική ομοσπονδία βασίστηκε στο εν λόγω δημοσίευμα για να θέσει άμεσα σε διαθεσιμότητα τους προπονητές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News