Παγκόσμιο Κωπηλασίας: Άνοιξε λογαριασμό η Ελλάδα, αργυρό μετάλλιο ο Παπακωσταντίνου
Ο χορός των διακρίσεων για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών ξεκίνησε με το αργυρό μετάλλιο του Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών.
Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ρατσίτσε της Τσεχίας είναι γεγονός. Ο 23χρονος Αντώνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 7:05.42, στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του σε ατομικό αγώνισμα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Έλληνας κωπηλάτης θα μπορούσε να φτάσει και στο χρυσό, αν δεν έχανε για λίγο το ρυθμό του στο τρίτο κομμάτι της κούρσας (μεταξύ 1.000 και 1.500 μ.), αλλά με φοβερή αντεπίθεση στο φινάλε, έφτασε στη δεύτερη θέση. Νικητής ήταν ο Ιταλός Γκαμπριέλ Σοάρες με 7:03.40.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ζωή Φίτσιου τερμάτισε 5η με χρόνο 7:54.21.
Οι ελληνικές παρουσίες σε τελικούς συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο με τις Ευαγγελία Αναστασιαδου και Μιλένα Κοντού να μετέχουν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το Σάββατο και τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη στο διπλό σκιφ και φυσικά τον χρυσό ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο στο σκιφ την Κυριακή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- LaLiga: Όταν ο Μπόατενγκ έπαιξε μπουνιές με τον Λιβάγια σε προπόνηση στην Λας Πάλμας
- NBA: Τέλος το μυθικό ρεκόρ του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Μουντιάλ 2026: Κληρώνει για τους ομίλους - Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
- Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε το Παναθηναϊκός - Βαλένθια για τη Euroleague και τον τελικό του League Cup ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
