ΤΟΚΙΟ 2020: Τι έκαναν οι Έλληνες σήμερα και τι θα δούμε αύριο
Ο Λευτέρης Πετρούνιας καλείται να κάνει δύο τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλιά του στους κρίκους και ο Μίλτος Τεντόγλου να ανοίξει Ολυμπιακό λογαριασμό στον τελικό του μήκους, σε μια μεγάλη μέρα για την ελληνική αποστολή στο Τόκιο.
Η εμφάνιση του Κριστιάν Γκολομέεφ ξεχώρισε στο πρόγραμμα των Ελλήνων τη σημερινή μέρα, πρώτη του Αυγούστου, στο Τόκιο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στα 50 μ. ελεύθερο, αλλά δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει ένα μετάλλιο. Ο Γκολομέεφ πλήρωσε μια μικρή ολιγωρία στα πρώτα μέτρα, με αποτέλεσμα να τερματίσει 5ος με 21.72, μια εμφάνιση, ωστόσο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία για την κολύμβηση της χώρας μας εδώ και 17 χρόνια.
Στην ιστιοπλοΐα η Βασιλεία Καραχάλιου ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο Τόκιο με 3η θέση στην κούρσα των μεταλλίων, αλλά παρέμεινε 9η που είναι και η τελική της κατάταξης.
Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής είχαν μια καλή μέρα στα 470 και με μια 8η θέση και μια 7η στην 7η και 8η ιστιοδρομία, ανέβηκαν στην 8η θέση με 76 βαθμούς ποινής. Στα 470 των γυναικών οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη με μια 2η και μια 12η θέση βρίσκονται στην 15η με 83 βαθμούς ποινής.
Ο Γιάννης Μιτάκης δεν προκρίθηκε στην κούρσα των μεταλλίων στα Finn, καθώς στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες ήταν 16ος και 18ος και κατατάχθηκε 12ος με 92 βαθμούς ποινής.
Μοναδική ελληνική συμμετοχή, σε μια απίστευτη μέρα για τον στίβο, ήταν αυτή της Σταματίας Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας. Με βολή στα 69.01 μ. πήρε την 18η θέση.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΡΙΟ
Μεγάλες οι προσδοκίες αύριο από την ελληνική αποστολή στο Τόκιο, με τους τελικούς του Λευτέρη Πετρούνια και του Μίλτου Τεντόγλου. Στα προκριματικά μετέχουν Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Πιο αναλυτικά:
Στις 04:20 ξεκινά ο τελικός του μήκους, με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται 10ος στη σειρά και με φετινό 8.60 έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Στον προκριματικό σημείωσε με 8.22. Καλύτερος του ήταν μόνο ο Κουβανός Χουάν Ετσεβαρία με 8.50.
Οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοί του, οι μεγαλύτερες διακρίσεις τους και η σειρά που αγωνίζονται:
1. Χουάν Ετσεβαρία (Κούβα – 3ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2019)
3. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία – 4ος Ευρωπ. Πρωτάθλημα 2018)
4. Τατζέι Γκέιλ (Τζαμάικα – 1ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2019)
9. Τζουβόν Χάρισον (ΗΠΑ – 9ος Παγκ. Εφήβων 2018) * Ήταν 7ος στον τελικό του ύψους σήμερα
11. Γιούκο Χασιόκα (Ιαπωνία – 8ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2019)
12. Μάικελ Μασό (Κούβα – 5ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2019)

Στον προκριματικό της σφυροβολίας μετέχουν στις 03:00 ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (φετινό 76.85) στο 1ο γκρουπ, 7ος στη σειρά και στις 04:30 ο Μιχάλης Αναστασάκης (74.58) στο 2ο γκρουπ, 6ος κατά σειρά. Για την πρόκριση στον τελικό χρειάζεται επίδοση 77.50.
Στα 200 μ. η Ραφαηλία Σπανουδάκη μετέχει στη 2η σειρά στις 04:38. Θα εκκινήσει από την 7η διαδρομή. Το φετινό και ατομικό της ρεκόρ είναι 23.11. Περνούν στην επόμενη φάση οι 3 πρώτες και οι 3 ταχύτεροι χρόνοι από τις εφτά προκριματικές σειρές.
Το μεσημέρι στις 13:20 ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών τα τρία κορίτσια του επί κοντώ. Η Νικόλ Κυριακοπούλου (φετ. 4.70) και η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ (φετ. 4.71) στο 1ο γκρουπ και η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη (φετ. 4.80) στο 2ο. Το όριο πρόκρισης είναι 4.70.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στις 11:00, στην αρένα της γυμναστικής στο Ariake, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα μπει για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πριν από πέντε χρόνια στο Ρίο στους κρίκους. Η σειρά που αγωνίζονται οι οχτώ φιναλίστ:
Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία – 1ος Ολ. Αγώνες 2012, 2ος το 2016)
Χάο Γιου (Κίνα – 6ος Ολ. Αγώνες 2016)
Γιανγκ Λιου (Κίνα – 4ος Ολ. Αγώνες 2016, 3ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2017)
Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσική Ολ. Επιτρ. – 3ος Ολ. Αγώνες 2016)
Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία – 1ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2019)
Σαμίρ Σαΐντ (Γαλλία – 3ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2019)
Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ – 1ος Ολ. Αγώνες 2016, 1ος Παγκ. Πρωτάθλημα 2015, 2017, 2018)
Αντέμ Ασίλ (Τουρκία – 4ος Ευρωπ. Πρωτάθλημα 2020)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πρεμιέρα και για τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Παπάζογλου και Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία έφτασε τελευταία στιγμή στο Τόκιο μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό. Ο αγώνας του ντουέτου, με τον προκριματικό στο ελεύθερο πρόγραμμα, αρχίζει στις 13:30. Μετέχουν 22 ομάδες, με τις Ελληνίδες να αγωνίζονται 11ες στη σειρά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στις 05:30 η εθνική ομάδα πόλο ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με αντίπαλο τις ΗΠΑ. Αν κερδίσει, το πιθανότερο είναι να τερματίσει πρώτη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στα 470 της ιστιοπλοΐας γίνονται οι δύο τελευταίες κούρσες (9η και 10η). Στις γυναίκες η πρώτη ιστιοδρομία ξεκινά στις 06:05 και στους άνδρες στους 08:35.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- Ολυμπιακός: Με Τσικίνιο και Ποντένσε κόντρα στον ΟΦΗ
- Παναθηναϊκός: «Καμία προσέγγιση η ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΠΑΕ»
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Πανελλήνιο ρεκόρ η Παυλοπούλου, θέση στον τελικό έκλεισε ο Μάρκος
- ΣΕΦ: Η επιστολή των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα
