ΤΟΚΙΟ 2020: «Ενέργειες σαν αυτή της Λευκορωσίας παραβιάζουν το Ολυμπιακό πνεύμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν
«Αυτό που συνέβη είναι προσβολή των βασικών δικαιωμάτων και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», τόνισε ο Άντονι Μπλίνκεν.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καταδίκασε την προσπάθεια της Λευκορωσίας να στείλει πίσω στη χώρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, την αθλήτρια του στίβου Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, παρά τη θέλησή της, κάνοντας λόγο για απίστευτη «διακρατική καταστολή».
«Το καθεστώς του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο προσπάθησε να διαπράξει μια άλλη διακρατική καταστολή: Προσπάθησε να εξαναγκάσει την Ολυμπιονίκη Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια να αποχωρήσει, επειδή θέλησε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη της» έγραψε ο Μπλίνκεν στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter και πρόσθεσε:
«Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το Ολυμπιακό πνεύμα, είναι προσβολή των βασικών δικαιωμάτων και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές». Η Τσιμανούσκαγια, που ζήτησε καταφύγιο στην πολωνική πρεσβεία τη Δευτέρα (02/08), καθώς αρνήθηκε να επιστρέψει στη Λευκορωσία, θα ταξιδέψει στην Πολωνία την Τετάρτη (04/08), όπως ανακοίνωσε μια ομάδα υποστηρικτών της, καθώς η Βαρσοβία της πρόσφερε ανθρωπιστική βίζα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Καραπαπάς για Δούκα: «Δήμαρχος Αθηναίων ή εργοδηγός του Αλαφούζου;»
- Ολυμπιακή Ημέρα 2026: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού
- Νίκολα Μιλουτίνοφ: Αυτή είναι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
- ΟΦΗ: Επίσημη η απόκτηση του Ανδρέα Μπουχαλάκη
- Reuters: Πρώτο το in σε αξιοπιστία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα – Πρωτιά και για το δελτίο του Mega
