OLYMPIC GAMES HEROES: Ο Φακούντο Κόντε κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο όπως ο πατέρας του το 1988

Ο Φακούντο Κόντε μαζί με την ομάδα της Αργεντινής νίκησε την Βραζιλία στο βόλεϊ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο όπως ακριβώς έκανε και ο πατέρας του το 1988.

Ο Φακούντο Κόντε βοήθησε την Αργεντινή να νικήσει τη Βραζιλία στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ Ανδρών και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, όπως έκανε ο πατέρας του, Ούγκο, στη Σεούλ, πριν από 33 χρόνια.

«Είμαι πολύ περήφανος», δήλωσε ο 31χρονος Κόντε στους δημοσιογράφους, αφού η Αργεντινή άφησε τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του 2016 και κορυφαία ομάδα του κόσμου χωρίς Ολυμπιακό μετάλλιο, για πρώτη φορά από το 2000.

«Μεγάλωσα βλέποντας το Ολυμπιακό μετάλλιο να κρέμεται στον τοίχο του σπιτιού. Πήγα να το αγγίξω πριν έρθω στο Τόκιο, για να προσευχηθώ για τη νίκη στους Αγώνες», πρόσθεσε.

Ο Ούγκο Κόντε εκπροσώπησε την Αργεντινή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1988, ένα χρόνο πριν από τη γέννηση του Φακούντο, ο Ούγκο και οι συμπαίκτες του νίκησαν τη Βραζιλία στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο δίνοντας το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Αργεντινής στο άθλημα.

«Ο πατέρας μου είχε το μετάλλιο και είμαι ευγνώμων, αλλά αυτό ήταν στο παρελθόν», δήλωσε ο Φακούντο, που πρωτοστάτησε για την Αργεντινή σημειώνοντας 21 πόντους.

«Είχαμε πολλά εμπόδια, αλλά τελικά τα καταφέραμε», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η νίκη θα ευαισθητοποιήσει το βόλεϊ, σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο και το τένις είναι πολύ πιο δημοφιλή. «Έχουμε γράψει ιστορία σήμερα και είμαι απλά χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας και μέρος μιας νέας αρχής που θα κάνει το αργεντίνικο βόλεϊ ακόμη πιο δυνατό», συμπλήρωσε ο Κόντε.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News