ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ: Συνεχίζει την ποδηλασία στα σπριντ

Ο Χρήστος Βολικάκης αποφάσισε να συνεχίσει την ποδηλασία και ανακοίνωσε πως επιστρέφει στα σπριντ.

Μετά το τέλος της προσπαθειάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Χρήστος Βολικάκης ήταν αινιγματικός όσον αφορά το μέλλον του. Όπως είχε πει ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος εάν θα συνέχιζε την ποδηλασία, όμως όπως φαίνεται η αγάπη του για το άθλημα είναι τεράστια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τελικά την ποδηλασία ενώ θα επιστρέψει στα σπριντ. Ο 33χρονος είχε αναγκαστεί να ξεκινήσει τους αγώνες αντοχής καθώς ένας τραυματισμός του στην μέση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον είχε αναγκάσει να αλλάξει στιλ.

Πλέον φαίνεται πως είναι έτοιμος να επιστρέψει ξανά στα σπριντ, εκεί όπου είχε και τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Έλληνα πρωταθλητή σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media: «Ένας Ολυμπιακός κύκλος τελειώνει και ένα άλλος ανοίγει, έπεσα σηκώθηκα αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το υπέροχο άθλημα της ποδηλασία, έχω μάθει να ξεπερνάω κάθε εμπόδιο που βρίσκω μπροστά μου αυτό μου έχει διδάξει ο πρωταθλητισμός.

Η ποδηλασία είναι η ζωή μου από μικρό παιδάκι αυτό ξέρω να κάνω καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, η λατρεία μου η πίστα βέβαια πλέον έχω κάνει όλα τα είδη αυτής (πίστα ταχύτητα, πίστα αντοχής) έχω φέρει εξίσου μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια και στα δυο είδη, κατάφερα να προκριθώ και να πάρω μέρος τέσσερεις φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες (3 φορές στα αγωνίσματα σπριντ και μια στα αγωνίσματα αντοχής).

Αυτή τη φορά η αγάπη σας και όλο αυτό που λαμβάνω τις τελευταίες ημέρες μου έδωσαν την δύναμη να σηκωθώ πολύ πιο γρήγορα από όσο πίστευα, να ξέρετε πως έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σας ένα προς ένα και από το κάθε ένα έχω κερδίσει και έχω μάθει παρά πολλά που κάποια δεν τα είχα σκεφτεί καν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, πλέον η απόφαση μου είναι πως ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για μένα νέες προκλήσεις , νέοι στόχοι , επιστρέφοντας όμως μετά την ξεκούραση που χρειάζομαι οπωσδήποτε στα αγαπημένα μου αγωνίσματα και στην ποδηλασία πίστας ταχύτητας που ασχολήθηκα και τα περισσότερα χρόνια της αθλητικής μου καριέρας (καθώς δόξα το θεό έχω ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που είχα στη μέση μου πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο ΡΙΟ).

Σίγουρα χρειάζομαι τον χρόνο μου για βρω τα πατήματα μου και να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα , θα είναι μια μεταβατική χρόνια, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρω για ακόμα μια φορά και θα σας κάνω ξανά περήφανους».

Το post του Έλληνα πρωταθλητή:

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by christos volikakis OLY (@ch_volikakis)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News