ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Από τη Λέρο αρχίζει η Αegean Regatta 2021

Ο καθιερωμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοίγει πανιά την Τρίτη 17 Αυγούστου, με την τελετή έναρξης στο Λακί της Λέρου, θα έχει στάσεις στην Κω και τη Σύμη και θα καταλήξει στη Ρόδο.

Μετά την περσινή αναγκαστική παρένθεση λόγω της πανδημίας η Aegean Regatta επιστρέφει στο αγωνιστικό προσκήνιο. Ο καθιερωμένος, εδώ και 20 χρόνια, ιστιοπλοϊκός αγώνας επανέρχεται φέτος για να χαρίσει νέες όμορφες στιγμές στους φίλους του αθλήματος και ξεχωριστές εικόνες στους κατοίκους των ελληνικών νησιών.  

Ο περσινός αγώνας ακυρώθηκε λόγω της covid 19, τώρα όμως οργανώθηκε με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  και εκκινεί την προσεχή Τρίτη από τη Λέρο. Η Aegean Regatta, που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, θα κινηθεί φέτος στα Δωδεκάνησα. Στις 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Λακί της Λέρου η Τελετή Έναρξης. Η αφετηρία θα γίνει από το ίδιο νησί και με στάσεις στην Κω και τη Σύμη η ρεγκάτα θα καταλήξει στην Ρόδο στις 23 Αυγούστου.

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τον θεσμό της «Aegean Regatta 2021», που αυτή τη χρονιά εορτάζει τα 20 χρόνια από την έναρξή του. Ένας θεσμός τομή για τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου που σε αγαστή συνεργασία διοργανώνει με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ένας θεσμός σταθμός στα ναυταθλητικά δρώμενα του Αιγαίου, της χώρας αλλά και της Μεσογείου», τόνισε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Εμμανουήλ Κουτουλάκης κι επισήμανε ότι η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με παράλληλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, τους ιστιοπλόους, τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News