Ευρωπαϊκό Ενόργανης - Τελικοί: Ο άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας και η 15χρονη Αθανασία Μεσίρη

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση στους τελικούς των οργάνων το Μ. Σάββατο με τον τεράστιο Λευτέρη Πετρούνια και την… πιτσιρίκα Αθανασία Μεσίρη.

Στη γειτονική Τουρκία χτυπά η καρδιά της ενόργανης γυμναστικής αυτές τις μέρες με τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Αττάλειο.

Στο πρώτο μέρος των τελικών των οργάνων που θα διεξαχθεί το Μεγάλο Σάββατο, η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους. Τον αναμενόμενο, δηλαδή τον Λευτέρη Πετρούνια και τη μεγάλη έκπληξη της ελληνικής αποστολής, την μόλις 15 ετών Αθανασία Μεσίρη.

Ο «άρχοντας των κρίκων» πέρασε με την 4η καλύτερη επίδοση στον τελικό, 14,733 βαθμούς κάνοντας κάποια λαθάκια στο πρόγραμμά του. Δεν είναι 100% έτοιμος γι΄αυτούς τους αγώνες, αλλά΄επειδή μιλάμε για τον Πετρούνια, τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης στο αγώνισμα, στον τελικό που θα αρχίσει στις 15:55 , θα δώσει, όπως πάντα, και την ψυχή του για τη νίκη.

Φαβορί θεωρείται ο πιο έτοιμος αυτήν την περίοδο, Τούρκος Αντέμ Ασίλ (15,033 β.), ενώ μετέχουν ακόμα ο Αρμένιος Βαχάγκν Νταβτιάν (14,800 στον προκριματικό), ο Βρετανός Κόρτνεϊ Τάλοχ (14,733), ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν (14,666), ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,666), ο Ιταλός Μάρκο Λονταντίο (14,633) και ο Κύπριος Σωκράτης Πηλλακούρης (14,466).

Η Μεσίρη ήταν εντυπωσιακή στον προκριματικό του άλματος συγκεντρώνοντας 12,866 βαθμούς ως μέσο όρο (1ο άλμα: 12,933 β., 2ο: 12,800). Ο τελικός της ξεκινά στις 14:55  και θα αγωνιστεί 7η μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Η Μεσίρη είναι 24 χρόνια μικρότερη της Βασιλικής Μιλλούση, που στα 39 της επέστρεψε στο διεθνές προσκήνιο ύστερα από απουσία πέντε ετών και στην οποία η European Gymnastics  απένειμε στην Αττάλεια το βραβείο “SmartScoring Shooting Star Award” τιμώντας την προσφορά της στο άθλημα.

Η Μιλλούση έχει προκριθεί πέντε φορές στο παρελθόν στον τελικό της δοκού ισορροπίας. Η πιο πρόσφατη συνέβη το 2018, στον τελευταίο ελληνικό τελικό στο θεσμό από γυναίκα μέχρι την επιτυχία της Μεσίρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News