Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εποχές ψυχρού πολέμου - Ο Πούτιν ετοιμάζει Αγώνες Φιλίας όπως το 1984!

Όπως συνέβη με τη Σοβιετική Ένωση μετά το μποϋκοτάζ του 1984, η Ρωσία του Πούτιν ετοιμάζεται να διοργανώσει Διεθνείς Αγώνες Φιλίας όπου θα συμμετάσχουν οι σύμμαχοί της στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Η παρουσία των Ρώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 παραμένει αμφίβολη, καθώς η ΔΟΕ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν και υπό ποιο καθεστώς θα επιτρέψει σε κάποιους να ταξιδέψουν στο Παρίσι.

Το σίγουρο είναι ότι έχουν ήδη αποκλειστεί όσοι έχουν κάνει δηλώσεις υπέρ του πολέμου και αυτοί που ανήκουν σε ομάδες που ελέγχονται από τα σώματα ασφαλείας.

Οι Ρώσοι υπολογίζουν ότι δεν θα επιτραπεί σε περισσότερους από 180 αθλητές τους να αγωνιστούν, γι’ αυτό και σε μια κίνηση ανάλογη με αυτή της κυβέρνησης του 1984, που είχε μποϋκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του κος Άντζελες, ετοιμάζει τους Παγκόσμιους Αγώνες Φιλίας.

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε περιθώριο στον Πρωθυπουργό Μιχαΐλ Μισούστιν μέχρι την 1η Ιουλίου για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η οργάνωση των αγώνων.

Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, η Λευκορωσία, η Βραζιλία και οι ασιατικές πρώην σοβιετικές αναμένεται να λάβουν μέρος εφόσον οι Αγώνες Φιλίας πάρουν σάρκα και οστά.

Στους αντίστοιχους Αγώνες του 1984, διεξήχθησαν 22 Ολυμπιακά αθλήματα (όλα πλην ποδοσφαίρου και συγχρονισμένης κολύμβησης) και τρία μη Ολυμπιακά, το πινγκ-πονγκ, το τένις και το σάμπο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News