Παναθηναϊκός: Πρόγραμμα «Σπίτι μου» για ένα ισχυρό μέλλον!

Ο Παναθηναϊκός περνάει πλέον σε άλλη φάση, στην κανονικότητα βάσει του ιστορικού του μεγέθους. Τα βασικά σημεία των νέων εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

Bοτανικός στο ποδόσφαιρο, ΟΑΚΑ στο μπάσκετ και τώρα Βοτανικός για τον Ερασιτέχνη. Ο Παναθηναϊκός αποκτά σπίτια για όλα τα αθλήματα και «χτίζει» σε γερές βάσεις το μέλλον του, για ένα ισχυρό αύριο.

Πρώτα η ποδοσφαιρική έδρα, έπειτα το μπάσκετ και στη συνέχεια ο Ερασιτέχνης, η «μάνα του λόχου», «μητέρα» ολάκερου του συλλόγου. «Μεταγραφές» που δεν εντυπωσιάζουν εν μέσω θέρους τους συνηθισμένους σε παχυλούς τίτλους φίλους της ομάδας, αλλά έχουν την ιστορική σημασία τους.

Ο Παναθηναϊκός περνάει πλέον σε άλλη φάση, στην κανονικότητα βάσει του ιστορικού του μεγέθους. Ένας σύλλογος που ταλαιπωρήθηκε, ένας σύλλογος που δοξάστηκε και συνάμα λίγο έλειψε να αλλοιωθεί το dna του. Ένας σύλλογος με δεκάδες επιτυχίες, που πλέον θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των φιλάθλων του.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του Προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Μαλακατέ, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίας την Τρίτη, για το έργο που θα ετοιμαστεί στον Βοτανικό: «Μια πολύ μεγάλη μέρα σήμερα. Είμαστε χαρούμενοι που θα παρουσιάσουμε τις εγκαταστάσεις στο Βοτανικό. Ένα τέτοιο συγκρότημα πολύ δύσκολα το συναντάς ακόμα και στο εξωτερικό. Σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική αρένα θα είναι το ωραιότερο γήπεδο στην Ελλάδα. Μαζί με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ, ο Παναθηναϊκός παίρνει αυτό που αξίζει. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΑΕΠ Ελαιώνα, στον Κώστα Μπακογιάννη, στον Γιάννη Αλαφούζο και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο».

Τα βασικά σημεία του έργου και αυτά που θέλετε να ξέρετε:

  • Η κεντρική σάλα θα έχει χωρητικότητα 3.100 θέσεων, θα διαθέτει χώρους για VIP, για συνεντεύξεις Τύπου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την είσοδο ατόμων με αναπηρίες.
  • Το προπονητήριο για τα ομαδικά αθλήματα διαθέτει κερκίδα χωρητικότητας 500 θεατών και θα μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες.
  • Στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της ομάδας πόλο του συλλόγου αφού διαθέτει κερκίδα 500 θεατών.
  • Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και θα είναι έτοιμο μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News