ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΑΡΣΟΝΣ: «Αυτοί οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι πιο σημαντικοί που έγιναν ποτέ»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άντριου Πάρσονς ανέφερε πως οι φετινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι καλύτεροι και πως είναι κάτι μοναδικό.

Η διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων, χωρίς την παρουσία θεατών θα είναι μια πρόκληση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, ο οποίος εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι «το εύρος αυτών των Αγώνων θα είναι απίστευτο».

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (24 Αυγούστου-5 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με την κατάσταση στην Ιαπωνία να χαρακτηρίζεται «κρίσιμη».

Στην παρούσα χρονική περίοδο, η χώρα αντιμετωπίζει το πέμπτο και το χειρότερο κύμα της πανδημίας μέχρι σήμερα, με τα κρούσματα να ξεπερνοιύν για πρώτη φορά τις 20.000 σε μία ημέρα.

Η απόφαση να απαγορευθεί η προσέλευση θεατών -εκτός από τους μαθητές των σχολείων- θα έχει «αντίκτυπο που δεν μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε», δήλωσε ο Πάρσονς σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), όμως πιστεύει, ότι η τηλεοπτική κάλυψη παγκοσμίως, θα βοηθήσει στην προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων.

«Φυσικά, το γεγονός ότι δεν θα έχουμε θεατές στους αγωνιστικούς χώρους είναι μια πρόκληση, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια τηλεθεατές», σχολίασε ο Πάρσονς και πρόσθεσε: «Συνεπώς, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η προσέγγιση αυτών των Αγώνων θα είναι απίστευτη. Θα φτάσουμε σε περισσότερα έθνη και περισσότερους ανθρώπους από ποτέ στο παρελθόν».

Η ιαπωνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με ασφαλή τρόπο, ενώ οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, υπολογίζονται σε περίπου 4.400 άτομα. Απαντες, όπως συνέβη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ Covid-19 και θα ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αναφέρει 544 θετικά κρούσματα μεταξύ αθλητών, προσωπικού και εκπροσώπων των ΜΜΕ, με την πλειονότητα να αφορά εργαζομένους στην Ιαπωνία.

«Το κύριο μάθημα (σ.σ. των Ολυμπιακών Αγώνων) είναι ότι μπορούμε να οργανώσουμε τους Αγώνες με ασφαλή τρόπο. Στόχος μας είναι η προστασία της ιαπωνικής κοινωνίας και φυσικά των αθλητών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα χαλαρώσουμε και θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», επεσήμανε ο Πάρσονς, ο οποίος είναι βέβαιος πως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες δεν θα «μεταδώσουν τον ιό» και θα ωφεληθούν ακόμη και «από ένα θετικό κύμα».

«Νομίζω ότι ο ιαπωνικός λαός θα είναι υπερήφανος. Γιατί οργανώνουν μια εκδήλωση που θα αλλάξει τον κόσμο. Η πανδημία έφερε στο φως μερικές από τις ανισότητες σε διαφορετικές κοινωνίες απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Τώρα, είναι που χρειάζονται περισσότερο την φωνή τους. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι το μόνο παγκόσμιο γεγονός που τους βάζει στο επίκεντρο της προσοχής. Αυτοί οι Αγώνες θα είναι οι πιο σημαντικοί Παραολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν ποτέ», κατέληξε ο επικεφαλής του Παραολυμπιακού κινήματος.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News