ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΪΓΑΝΙΔΗΣ: «Ήταν οι τελευταίοι μου Παραολυμπιακοί Αγώνες ως αθλητής»

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μετά απο 35 χρόνια που βρισκόταν στις πισίνες, δήλωσε πως σταματά τους αγώνες και στο Τόκιο, ήταν η τελευταία του συμμετοχή.

Μετά από μια λαμπρή πορεία στις πισίνες που διήρκεσε 35 χρόνια, το «Άλμπατρος»… πιάνει λιμάνι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης των 10 μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ανακοίνωσε πως βάζει τελεία στην καριέρα του. Την περασμένη Παρασκευή (27/8) απώλεσε για… μία χεριά ένα 11ο μετάλλιο, αφού έχασε άδικα το χάλκινο μετάλλιο και κατετάγη 4ος με χρόνο 1:02.16 στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S12.  

«Μπορώ να πω ότι ήταν οι τελευταίοι μου Αγώνες ως αθλητής. Ολοκληρώνεται μία καριέρα 35 ολόκληρων χρόνων ως ενεργός αθλητής στη κολύμβηση με τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.Το… φινάλε τον βρίσκει να έχει συγκομιδή 4 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.  

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης εξήγησε σχετικά με τους λόγους που τον άφησαν εκτός βάθρου στο Τόκιο: «Προσπάθησα να κατακτήσω ένα ακόμη μετάλλιο για τη χώρα μου, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να έρθει γιατί τρεις εβδομάδες πριν από τους Αγώνες, είχα ένα ατύχημα και ουσιαστικά ήρθα εδώ, στο Τόκιο, με το ιατρικό team του Σπύρου και προσπαθήσαμε να μπορέσουμε να στρώσουμε το χέρι, να κολυμπήσουμε και εν τέλει καταφέραμε να κολυμπήσουμε»!

Δεν του έμεινε, όμως πικρία: «Η 4η θέση είναι μια θέση, την οποία χάρηκα πάρα πολύ. Την αποδέχομαι για το τελείωμα μου. Είμαι ευτυχισμένος, είμαι χαρούμενος». 

Στη συνέχεια θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο της ΕΠΕ, Χρήστο Καλούδη: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον πρόεδρο που είναι δίπλα μας! Μας στηρίζει, τρέχει, δεν είμαστε παραπονεμένοι. Είμαστε ενθουσιασμένοι και εύχομαι η συνέχεια να είναι πάρα πολύ καλύτερη».

Αναφορικά με την επόμενη σελίδα, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης εξήγησε πως θα ήθελε να ανταποδώσει στην κολύμβηση όλα αυτά που κέρδισε στα 35 χρόνια στις πισίνες, βοηθώντας στην ανάπτυξη του αθλήματος. «Ουσιαστικά, θα ήθελα, τώρα που ολοκλήρωσαν την καριέρα μου ως ενεργός αθλητής να ασχοληθώ μα την ανάπτυξη του δικού μου αθλήματος. Είναι ο χώρος που με έχει ευεργετήσει. Έχω κερδίσει τα πάντα από αυτόν τον χώρο. Θέλω να παρακινήσω τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν, να φύγουν από το «Play Station». Ο αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρα, δημιουργεί δύναμη και πιστεύω πως θέλουν να νιώσουν αυτήν την χαρά, όπως την ένιωσα και εγώ».

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του δεν ξέχασε να εκφράσει ένα ευχαριστώ στους συναθλητές του: «Ευχαριστώ όλη την ομάδα που βρίσκεται εδώ αυτή την στιγμή και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News