Νίκος Κακλαμανάκης: Πώς η Πολιτεία γύρισε την πλάτη της στον χρυσό ολυμπιονίκη

Εκκωφαντική σιωπή για την ανατροπή στη δικαστική διαμάχη του Νίκου Κακλαμανάκη με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Το ίδιο το κράτος που τον ύψωσε λάβαρο για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητές του, τώρα φαίνεται να τον έχει πετάξει όπως πετά κανείς τ’ αποτσίγαρα στον δρόμο.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση σχετικά με την ανατροπή στη δικαστική διαμάχη του Νίκου Κακλαμανάκη με την ΕΙΟ. Οι Εφέτες Δικαστές όχι μόνο δικαίωσαν την Ομοσπονδία, αλλά με την απόφασή τους υποχρεώνουν τον χρυσό Ολυμπιονίκη:

  1. Να καταβάλει στην ΕΙΟ 3.000 ευρώ με νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής
  1. Να άρει την γενόμενη προσβολή στα πρόσωπα της διοίκησης της ΕΙΟ με την διαγραφή των από 9-11-2019 αναρτήσεων του από το Facebook
  1. Να καταχωρήσει περίληψης αυτής της απόφασης σε ημερήσια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας εντός 15 ημερών από την επίδοση της τελεσίδικης απόφασης
  1. Να καταβάλλει χρηματική ποινή 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράβασης της παραπάνω διάταξης
  1. Να καλύψει μέρος των δικαστικών εξόδων τα οποία ορίστηκαν στα 1000 ευρώ

Σε ένα από τα λιγοστά άρθρα που γράφτηκαν σχετικά με την εξέλιξη αυτή ένας αναγνώστης σχολιάζει ‘Έτσι είναι όταν τα βάζεις με το κράτος’.

Μα ο Νίκος Κακλαμανάκης, στην έκσταση των ψευδαισθήσεών του και του μεσσιανισμού του έγινε ο ίδιος το κράτος τη στιγμή που λειτούργησε ως μαριονέτα του.

Ίσως κάποιοι ξεχνούν ότι είχε στο πλευρό του τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και όχι μόνο. Ήταν μέσα από το βήμα της ίδιας της Βουλής όταν το 2019 ο προέβη σε σοβαρές, αλλά ανυπόστατες όπως αποδείχτηκε, κατηγορίες εναντίον της ΕΙΟ. Και σε αυτό τον ρόλο που δέχτηκε να αναλάβει είχε δίπλα του και όλα τα μεγάλα κανάλια ενημέρωσης και τα πιο πρωτοκλασσάτα ονόματα της δημοσιογραφίας.

Όσοι είχαν παρακολουθήσει τη δίκη που είχε γίνει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το 2022 θα θυμούνται τις αστείες κατηγορίες που ακούστηκαν, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους μάρτυρες που είχαν κληθεί να τον υπερασπιστούν. Μάλιστα σε μία από τις καταθέσεις, συνεργός στο έγκλημα βρέθηκε και ο ίδιος ο Ελληνικός Στρατός που… συνεργαζόταν με την ΕΙΟ προκειμένου να ευνοηθούν συγκεκριμένοι αθλητές. Κατάθεση που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε τα γέλια του ακροατηρίου.

Η ενεργός συμμετοχή ολυμπιονικών σε όλη την υπόθεση τότε, όλον αυτό τον ενορχηστρωμένο πόλεμο εναντίον της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και εν συνεχεία όλου του αθλήματος, απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση όλοι οι αθλητές να τιμήσουν τον τίτλο του Ολυμπιονίκη είτε τον κέρδισαν με την αξία τους είτε τυχαία.

Κι είναι πραγματικά θλιβερή διαπίστωση αυτή.

Ακόμη πιο θλιβερό όμως είναι να βλέπεις τους ίδιους τους εκπροσώπους της Πολιτείας να απαξιώνουν τον τίτλο τόσο πολύ.

Πού είναι σήμερα όλοι αυτοί που παρέσυραν τον Νίκο Κακλαμανάκη σε μία διαδικασία που το μόνο που είχε ως αποτέλεσμα ήταν τον διασυρμό ενός ολόκληρου αθλητικού χώρου, τον εξευτελισμό του ίδιου, και – ακόμα χειρότερα – τον εξευτελισμό του Ολυμπισμού;

Όλοι αυτοί που δήλωναν ότι θα είναι δίπλα του ‘στη μάχη για την κάθαρση’; Ποιός βγήκε να κάνει μισή δήλωση και να συμπαρασταθεί στη μεγαλύτερη ίσως ήττα που μπορεί να υποστεί ένας Ολυμπιονίκης, τη συντριβή της αξιοπρέπειάς του;

Το ίδιο το κράτος που ανέβασε ψηλά έναν Ολυμπιονίκη και τον ύψωσε λάβαρο για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητές του, τώρα φαίνεται να τον έχει πετάξει όπως πετά κανείς τ’ αποτσίγαρα στον δρόμο.

Αυτή η συμπεριφορά δεν αξίζει σε κανέναν. Ούτε καν στον Νίκο Κακλαμανάκη.

Τον άνθρωπο που δεκαετίες τώρα έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το όνομά του, τη φήμη του και τη θέση του, όχι για να βοηθήσει το άθλημά του, αλλά περιφερόμενος σαν τον παλιάτσο να το αποτελειώσει.

Σε αυτό τον αθόρυβο πόλεμο που κήρυξε η Πολιτεία στις υπέρτατες αξίες του Ολυμπισμού πατώντας πάνω σε ένα – όπως φαίνεται – εύκολο θύμα, κανείς δεν μπορεί παρά να σταθεί στο πλευρό του αθλητή.

Σήμερα ο αθλητής αυτός είναι ο Νίκος Κακλαμανάκης. Αύριο ποιος;

Πηγή: enalionoffshore.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News