ΤΖΟΥΝΤΟ: Ο Φέτι Νουρίν αποκλείστηκε από το άθλημα για 10 χρόνια

Ο Φέτι Νουρίν και ο προπονητής του, Αμάρ Μπενιχλέφ δεν θα συμμετάσχουν σε αγώνες τζούντο για 10 χρόνια ως ένδειξη ποινής επειδή αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό αντίπαλο, Τοχάρ Μπουμπούλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο, ο αθλητής, Φέτι Νουρίν και ο προπονητής του, Αμάρ Μπενιχλέφ δεν θα συμμετάσχουν σε αγώνες για 10 χρόνια, δηλαδή, μέχρι τις 23 Ιουλίου 2031.

Ο λόγος που αποκλείστηκαν απο τους αγώνες τζούντο είναι διότι ο Νουρίν, αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό αντίπαλοΤοχάρ Μπουμπούλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Αγώνων τονίζει όλοι οι αθλητές να έχουν σεβασμό προς όλους και να μην χάνεται κάποιος αγώνας για τέτοιου είδους αιτία. Επιπλέον, υπαγορεύει ότι οι μαχητές πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς του αγώνα και τις οδηγίες των διοργανωτών. 

Ο Φέτι Νουρίν, ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία κάτω των 73 κιλών ανδρών, θα αντιμετώπιζε τον Τοχάρ Μπουμπούλ στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, ανέφερε στην αλγερινή τηλεόραση ότι «δεν θα λερώσει τα χέρια του» για να δικαιολογήσει την απόφαση που πήρε. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αθλητής του τζούντο αρνείται να αγωνιστεί με Ισραηλινό παίκτη αφού τον Απρίλιο του 2019, ο Σαΐντ Μολαέι απέφυγε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο από το Ισραήλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Φέτι Νουρίν και ο Αμάρ Μπενιχλέφ θα μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, εάν το επιθυμούν.

 

 
 
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News