ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε την εκκίνηση

Την εκκίνηση του σημερινού Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την έκανε ο Άγγελος Θεοδωράκης, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη καθώς οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στον μεγάλο και κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

Το πρωί της Κυριακής (12/9) ξεκίνησε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και ο εγγονός του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Θεοδωράκης έκανε την εκκίνηση στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακαρόφα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, αποφάσισαν να διεξάγεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας και παράλληλα να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αφιερωμένες στον μεγάλο δημιουργό.

Μετά την εκκίνηση που πραγματοποιήθηκε στις 7:30 το πρωί, ο Άγγελος Θεοδωράκης δήλωσε: «Από την αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός είχε άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Η οικογένεια Θεοδωράκη ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για την μεγάλη τιμή που έκανε να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα δοθεί ευκαιρία να αναδειχθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News