ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Α.Ο. Περσέας και ΑΕΚ πρωταθλητές στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σπάθης
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Σπάθης, που διεξήχθη στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, ο Περσέας νίκησε στον τελικό τον Κωστέα Γείτονα, το ίδιο σωματείο κατέβαλλε και η ΑΕΚ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 10η συνεχόμενη χρονιά.
Ο Α.Ο. ΠΕΡΣΕΑΣ στους άνδρες και η ΑΕΚ στις γυναίκες θριάμβευσαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας 2021 στα ομαδικά της κατηγορίας Σπάθης, που διεξήχθη στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.
Ο Α.Ο. ΠΕΡΣΕΑΣ με τους αθλητές, Ντάριο Καβαλιέρε, Αλέξανδρο Τεντόμα, Ματία Ρέα και Γεράσιμο Φλωράτο, κατέκτησε τον τίτλο στους άνδρες, νικώντας στον τελικό με 45-32 τον ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ. που ήταν 2ος, με τους Ευάγγελο Παναγιάρη-Μαλέα, Βασίλη Πρεδάρη, Γιάννη Πρίφτη και Άγγελο Πάγκαλο.
Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η ΑΕΚ, με τους Παναγιώτη Κοντοειδή, Απόστολο Βιδάλη, Δημήτρη Καφαταρίδη και Λουκά Κοσενάκη, νικώντας με 45-39 στον μικρό τελικό τον Α. Ο. ΑΣΠΙΔΑ(Νικολάι Ζαποροϊτσένκο, Γιάννης Ρωμανός, Συνοδινός Πασχαλιδηόγλου).
Στις γυναίκες, η ΑΕΚ, με τις Δώρα Γκουντούρα, Κλαίρη Μπένου, Αθηναϊδα Μαυρικάκη και Μαρία-Γεωργία Χούρι, αναδείχθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλήτρια Ελλάδος, κερδίζοντας στον τελικό με 45-17 τον ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ, που όπως και στους Άνδρες, οι αθλήτριές του, Άννα-Ιωσηφίνα Παπαδά, Κωνσταντίνα Κεφαλά, Καλλιόπη Χατζάκου και Αντωνία-Αργυρώ Παπαθεοδώρου φόρεσαν στο λαιμό τα ασημένια μετάλλια της φετινής διοργάνωσης.
Τρίτος στις Γυναίκες ήταν ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Κατερίνα-Μαρία Χατζηκοκκίνου, Ανίκα Τσαπατσάρις, Ίρις-Φωτεινή Καρακώστα, Λήδα Τσαούση) νικητής στον μικρό τελικό με 45-37 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Μαρία-Ελένη Γκαζεπίδη, Αργυρώ Τσοκαροπούλου, Χριστίνα Χουζούρη).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Η αλλαγή του Ποντένσε και η πρώτη κουβέντα για την αγορά
- Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από καρδιάς: «Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις μου»
- Λεβαδειακός-ΟΦΗ 0-1: Στον τελικό οι αλύγιστοι Κρητικοί των 10 παικτών!
- Παπαδόπουλος: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό για γκολ - Καλή επιτυχία στον ΟΦΗ στον τελικό»
- Κόντης: «Αξίζαμε την πρόκριση - Θα δώσουμε τα πάντα στον τελικό για να σηκώσουμε την κούπα»
