ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων στο ξίφος μονομαχίας το Γενάρη του 2022

Στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο Σότσι, η Ελλάδα πέτυχε να αναλάβει μια Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., να εκλέξει μέλος στο συμβούλιο και να ενδυναμωθούν οι σχέσεις των βαλκανικών χωρών.

Την ανάληψη μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης πέτυχε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής στο Σότσι της Ρωσίας.

Η χώρα μας και πιο συγκεκριμένη η Αθήνα, θα φιλοξενήσει τον επόμενο Ιανουάριο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων στο ξίφος μονομαχίας.

Παράλληλα, η Ελλάδα πέτυχε να διοργανωθεί στην Αθήνα το επόμενο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ η Ξένιας Σμαΐλη επανεκλέχθηκε, στο συμβούλιο. 

Ο Ρώσος Στάνισλαβ Ποζνιακόφ, ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επανεξελέγη στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής, παρατείνοντας τη θητεία του για ακόμη μία τετραετία. 

Στο περιθώριο της Γ.Σ., κατόπιν πρωτοβουλίας της ελληνικής πλευράς, σε συνάντηση 10 Βαλκανικών κρατών, ο Προέδρος της ΕΟΞ, Ιωάννης Λιγνός, με τους ομολόγους του, συμφώνησαν να ξεκινήσει η διαδικασία της δημιουργίας Βαλκανικής Συνομοσπονδίας «των 10», με σκοπό την ενδυνάμωση της φωνής της Ελλάδας και των άλλων 9 στα διεθνή forum, καθώς και τη διοργάνωση Διεθνών Περιφερειακών Αγώνων.   

Στη Γ.Σ. συμμετείχε και ο Μανώλης Κατσιαδάκης, που εκπροσώπησε τη Διεθνή Ομοσπονδία (FIE) με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Α-Γ 2021 

Ο κύκλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Ανδρών-Γυναικών 2021, που άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο με την κατηγορία της Σπάθης, συνεχίζεται αυτό το τριήμερο, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17-18-19/9, από τις 9.00’ το πρωί και τις τρεις ημέρες, στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, με τους ατομικούς και ομαδικούς αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών & Γυναικών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News