ΤΡΙΑΘΛΟ: Τα φαβορί επικράτησαν στην Ηγουμενίτσα

Στον αγώνα, που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με παρουσία θεατών, έγιναν πολύ όμορφοι αγώνες και στις τρεις κατηγορίες.

Οι θεαματικοί αγώνες και ο έντονος συναγωνισμός χαρακτήρισαν το 6ο «il porto triathlon», που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα και διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και στις τρεις κατηγορίες (olympic, sprint, super sprint)  και ο κόσμος, ο οποίος κατέκλυσε από νωρίς το πρωί τον χώρο των αγώνων, επιβράβευσε τις προσπάθειές τους με ζεστό χειροκρότημα.

Στην κατηγορία Olympic (1.500 μ. κολύμπι, 40 χλμ ποδήλατο, 10 χλμ τρέξιμο) πρώτευσε ο Γιάννης Γιαταγάνας (2.08΄.48΄΄) και ακολούθησαν οι Ανδρέας Γιάφας (2.10΄.17΄΄) και Άγγελος Μπερής (2.12΄.05΄΄). Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών την πρώτη θέση κατέκτησε η Στεφανία Πολυχρονιάδη (2.19΄.15΄΄), τη δεύτερη η Μαρκέλα φαν Χέμερτ (2.50΄.04΄΄) και την τρίτη η Μαρία Τζαμπάζκα (3.14΄.37΄΄).

Στο Sprint (750μ. κολύμπι, 20 χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο) νικητές αναδείχθηκαν οι Παναγιώτης Πολύζος (59΄.23΄΄), Μάνος Μοίρας (1.04΄.51΄΄), Άγγελος Βοζίκης (1.08΄.09΄΄), στους άνδρες και οι Κίρσιεν Ονίλ (1.21΄.09΄΄), Ηλιάνα Κωστάκη (1.23΄.47΄΄), Πέρσα Ακριώτη (1.26΄.45΄΄), στις γυναίκες.

Στο super sprint (300 μ. κολύμπι, 10 χλμ ποδήλατο, 2 χλμ τρέξιμο) το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες πήρε ο Κωνσταντίνος Βενέτης (42΄.12΄΄), το ασημένιο ο Δημήτρης Πάνου (42΄.54΄΄) και το χάλκινο ο Άγγελος Αδαμίδης (43΄.16΄΄ ). Στις γυναίκες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μαγδαλινή Σιατούνη (47΄.50΄΄) και ακολούθησαν οι Κυριακή Χαρίση (51΄.10΄΄) και Μελίνα Καλαντζή (56΄. 06΄΄).

Στο τέλος του αγώνα έγιναν δηλώσεις από διάφορους πρωταγωνιστές:

Παναγιώτης Πολύζος: «Ήταν ένα φανταστικός αγώνας ανάμεσα σε θάλασσα και λίμνη, πολύ γρήγορη διαδρομή και το τρέξιμο και το ποδήλατο, με καλό ανηφορικό, αρκετά επίπονος αγώνας, θαυμάσια διοργάνωση, φοβερός κόσμος που μας αγκάλιασε».

Γιάννης Γιαταγάνας: «Συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν φοβερός ο συναγωνισμός, θεωρώ ότι κάθε χρόνο είναι και καλύτερα, γιατί τα παιδιά μαθαίνουν πώς να στήνουν καλύτερα την πίστα, οι συνθήκες είναι ιδανικές, η τοποθεσία είναι φοβερή, ειδικά όταν πάμε προς το Δρέπανο, Νομίζω και για τους αθλητές και για τους θεατές είναι ένας αγώνας που αξίζει να τρέξεις και να παρακολουθήσεις».

Στεφανία Πολυχρονιάδη: «Όπως πάντα άψογη διοργάνωση. Το χαιρόμαστε πάρα πολύ. Δεν μπορώ να λείπω από το ολυμπιακό της Ηγουμενίτσας. Είναι έρωτας. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Η διαδρομή της θάλασσας απίστευτη, οι σημαδούρες ξεκάθαρες, στο ποδήλατο ούτε ένα αυτοκίνητο, αστυνομία παντού ένιωθες ασφάλεια. Το τρέξιμο μαγικό μέσα στο δασάκι, στη σκιά. Ότι καλύτερο».

Χρήστος Γαρέφης: «Είναι από τους ωραιότερους αγώνες που τρέχω. Ανάμεσα σε δύο θάλασσες το ποδήλατο, σε μία θαυμάσια παραλία το τρέξιμο. Υπηρετείτε τα εθνικά συμφέροντα με αυτό που κάνετε, γιατί εάν ο αθλητισμός είναι υγεία το μήνυμα είναι ότι υπερτερείτε την υγεία άρα και τα εθνικά συμφέροντα. Συγχαρητήρια στην Ηγουμενίτσα για ακόμη μία φορά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News