ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ: Ο Ελίσα Ρότιτς και η Τιγκίστ Μεμουγιέ, οι μεγάλοι νικητές

Σήμερα Κυριακή 17/10 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος μαραθώνιος του Παρισιού με τον Κενυάτη Ρότιτς και την Μεμουγιέ από την Αιθιοπία να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Σήμερα Κυριακή 17/10 πραγματοποιήθηκε ο  μαραθώνιος του Παρισιού, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη με μία εντυπωσιακή διαδρομή που ξεκινά από τα Ηλύσια Πεδία και καταλήγει κοντά στη Αψίδα του Θριάμβου διασχίζοντας τα αξιοθέατα ορόσημα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 31χρονος Κενυάτης Ελίσα Ρότιτς αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του αγώνα ανδρών με χρόνο 2:04:21”, ρεκόρ διαδρομής καταρρίπτοντας αυτό του Κενενίσα Μπέκελε το οποίο ήταν 2:05:04, τερματίζοντας μπροστά από τον Αιθίοπα Χαϊλεμαριάμ Κίρος  και τον Κενυάτη, Χίλαρι Κιπσάμπου.

 Στον αγώνα των γυναικών, η Αιθιοπία έκανε το 3/3 με νικήτρια την Τιγκίστ Μεμουγιέ η οποία τερμάτισε  με χρόνο 2:26:12”, αφήνοντας σε δεύτερη και τρίτη θέση, τις συμπατριώτισσές της Γενενές Ντινκέσα και Φαντού Σιμά.  

Ο αγώνας, ο οποίος είχε 60.000 συμμετοχές, αν και ήταν προγραμματισμένος για τον Απρίλιο του 2021 μεταφέρθηκε τον Οκτώβριο λόγου covid19 ενώ το 2020 είχε ακυρωθεί.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News