ΤΡΙΑΘΛΟ: Επιστρέφει ο... IRONMAN

Ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας τριάθλου του κόσμου είναι ξανά εδώ.

Η ονομασία του είναι IRONMAN και προφανώς όχι τυχαία. Επιστρέφει την ερχόμενη (24/10) Κυριακή ο μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας τριάθλου στον κόσμο ο οποίος θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας.

Το IRONMAN® 70.3 Greece Costa Navarino, όπως είναι το πλήρες ονομά του, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Συνολικά 1.300 αθλητές από 63 διαφορετικές χώρες (ηλικίας από 19 έως 73 ετών!) καλούνται να καλύψουν 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασία και 21,1 χλμ. τρέξιμο. Πιο σημαντικό και από τα αποτελέσματα είναι το μήνυμα που θέλουν οι εμπνευστές του αγώνα κι αυτό είναι σαφές: «τα πάντα είναι δυνατά». Το «anything is possible» δηλαδή που αποθεώνει πέρα από τη σωματική και την ψυχική δύναμη και το κουράγιο όσων συμμετέχουν.

«Εύχομαι οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών και της σκληρής δουλειάς για την άρτια διεξαγωγή μιας τόσο εντυπωσιακής διοργάνωσης να αποζημιώσουν όλους όσοι θα συμμετέχουν, εμπλουτίζοντας με μια ακόμη αξιομνημόνευτη εμπειρία την ζωή τους», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της διοργάνωσης κ. Θανάσης Παπαδημητρίου. Από την πλευρά του ο διευθυντής αγώνα του IRONMAN® 70.3®, κ. Mike Αργύρης σημείωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δούλεψαν με πίστη και αφοσίωση για να μπορέσουν οι αθλητές, οι οποίοι είναι πρότυπα, να σταθούν με θάρρος στην γραμμή της εκκίνησης».

Για την ιστορία, IRONMAN® άρχισε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 41 χρόνια και πια είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδιωτικά αθλητικά brands στον κόσμο και έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 55 χώρες με περισσότερες από 200 διοργανώσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News