ΣΟΥΝΙΣΑ ΛΙ: Την ψέκασαν με πιπέρι ενώ περίμενε ταξί!

Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Σουνίσα Λι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο Λος Άντζελες ρίχνοντάς της σπρέι πιπεριού ενώ ήταν με την παρέα της και περίμενε ταξί.

Η «χρυσή» αθλήτρια της γυμναστικής, Σουνίσα Λι έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Pop Sugar» και ανέφερε μια ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο Λος Άντζελες όταν της έριξαν σπρέι πιπεριού κι ενώ ήταν με την παρέα της και περίμενε ταξί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες καθώς βρισκόταν στο Λος Άντζελες για να γυρίσει το Dancing with the Stars. Οι επιθέσεις σε άτομα ασιατικής καταγωγής έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας Covid-19, ανέφερε χαρακτηριστικά η Σουνίσα Λι. 

Η Λι αν και είναι μόλις 18 χρόνων, έγραψε ιστορία ταξιδεύοντας στο Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ από την εθνική ομάδα Χμονγκ.  Η αθλήτρια είπε ότι η ίδια και οι φίλες της, όλες ασιατικής καταγωγής, περίμεναν το Uber τους μετά από μια βραδινή έξοδο, όταν πέρασε ένα αυτοκίνητο με ανθρώπους μέσα να φωνάζουν εθνοτικές συκοφαντίες και να τους λένε να «πάνε πίσω από όπου ήρθαν».

Ένα άτομο την ψέκασε στο χέρι με σπρέι πιπεριού προτού το όχημα απομακρυνθεί, είπε.  «Ήμουν τόσο τρελός, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα ή να ελέγξω γιατί ξέφυγαν» και η Λι είπε: «Δεν τους έκανα τίποτα, και έχοντας τη φήμη, είναι τόσο δύσκολο γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε μπελάδες. Απλώς το άφησα να συμβεί».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News