ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Δύο πανελλήνιες πρωτιές για τον Παναθηναϊκό στις γυναίκες

Κατά την πρώτη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής σύλλογος στις γυναίκες και τις Νέες γυναίκες, ενώ καταγράφηκαν πολλές σπουδαίες στιγμές.

Δύο τίτλους πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός κατά την πρώτη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών ανδρών–γυναικών, Νέων ανδρών–Νέων γυναικών, που διεξάγεται στο Λουτράκι. Στο πρόγραμμα ήταν μόνο οι αγώνες των γυναικών κι εκεί αναδείχτηκε πρωταθλητής σύλλογος και στις δύο κατηγορίες.  

Επίσης, καταγράφηκαν πολλές όμορφες στιγμές με τις αθλήτριες να δείχνουν το ταλέντο τους. Σημειώθηκαν συνολικά 12 νέα πανελλήνια ρεκόρ και τα κατέρριψαν οι Σοφία Γεωργοπούλου, Ελένη Τζατζολάρη και Μαρία Καρδαρά.

Εκτός από τις σπουδαίες επιδόσεις, το παρατεταμένο χειροκρότημα κέρδισε με την αξία της η Ελένη Κουρτελίδου. Η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια Ελλάδας, που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση και να ολοκληρώσει μια σπουδαία καριέρα. Η Κουρτελίδου συνδύασε τον τελευταίο της αγώνα με αγώνα με ακόμη έναν Πανελλήνιο τίτλο.

Σε ομαδικό επίπεδο πίσω από τον Παναθηναϊκό κατετάγησαν ο Σπάρτακος Ιωαννίνων και ο «Ευ αγωνίζεσθαι» στις γυναίκες, το Αρκάδι και ο Φιλαθλητικός στις Νέες γυναίκες. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εξάλλου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη δύο ανθρώπων της άρσης Βαρών, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, τον προπονητή Αλέξανδρο Αϊβαζίδη και τον αθλητή Γιώργο Ρίζο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News