ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Δεν το παίζει Καμπόσος, αλλά είναι!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ελαφρών βαρών της πυγμαχίας ο Ελληνο-αυστραλός Τζορτζ Καμπόσος ο νεότερος.

Από το όνομά του και μόνο όχι απλά σου γεμίζει, αλλά σου παραγεμίζει το μάτι. Όταν τον δεις στο ρινγκ φεύγει κάθε αμφιβολία. Μπορεί να είναι μικρός σχετικά στο δέμας (1.76 μ.), αλλά ο Τζορτζ Καμπόσος ο νεότερος, είναι ανίκητος και το απέδειξε τα ξημερώματα κερδίζοντας τον Αμερικανό Τεόφιμο Λόπεζ στον μεγάλο αγώνα για τη ζώνη του πρωταθλητή στην κατηγορία ελαφρών βαρών. Ένας τίτλος πολύ σημαντικός αφού πρόκειται για τον ενοποιημένο όλων των επαγγελματικών κατηγοριών. Και τον διεκδίκησαν στο Hulu Theatre του Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν δύο αήττητοι ως εκείνη τη στιγμή πυγμάχοι, ο Καμπόσος των 19 νικών (οι 10 με νοκ-άουτ) και ο Λόπεζ των 16 (οι 12 με νοκ-άουτ). 

 «Δεν είμαι βασιλιάς, αλλά Αυτοκράτορας» φώναξε ενώπιον του εχθρικού – λόγω εντοπιότητας του αντιπάλου – κοινού στη Νέα Υόρκη, ο Καμπόσος, κάνοντας λογοπαίγνιο με το παρατσούκλι του και έχοντας στον ένα του ώμο τη σημαία της Αυστραλίας και στην άλλη της γαλανόλευκη.

 Στον τόπο καταγωγής των γονιών του, πάντως, τη Σπάρτη, οι αυτοκράτορες δεν είχαν καμία θέση. Ο Καμπόσος δηλώνει υπερήφανος για τις σπαρτιατικές του ρίζες! Το μότο που τον συνοδεύει «ποτέ δεν υποχωρώ, ποτέ δεν παραδίνομαι» το έχει «χτυπήσει» στο σώμα του και ήταν ο απαράβατος κανόνας του σπαρτιατικού στρατού. Στο δε σορτσάκι του ξεχωρίζει η φράση «Μολών Λαβέ». Σπαρτιάτης με τα όλα του.

 Ο Τζορτζ ή Γιώργος, δεν μας κάνει τον… καμπόσο. Είναι! Το αποδεικνύει η ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News