ΠΑΡΙΣΙ 2024: Στον Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Οργανωτική Επιτροπή επικύρωσε την απόφαση, στην οποία συνηγόρησαν γαλλική κυβέρνηση και ΔΟΕ και για πρώτη φορά η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα φιλοξενηθεί σε στάδιο.

Ιστορική απόφαση για το Παρίσι 1924 επικύρωσε σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων. Ανακοίνωσε ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει εκτός σταδίου και συγκεκριμένα στον ποταμό Σηκουάνα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του κορυφαίου θεσμού

Είναι απόφαση με την οποία συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και φυσικά η ΔΟΕ. Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου 2024 και σίγουρα θα πάρει άλλο χρώμα στον ποταμό σύμβολο του Παρισιού.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν 60.000 άτομα και οι θεατές θα κάθονται σε κερκίδες, που θα τοποθετηθούν κατά μήκος του ποταμού.

Όπως ανακοινώθηκε περισσότερα από 160 σκάφη θα υποδέχονται αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 200 αποστολές, θα παρελάσουν στον ποταμό για σχεδόν 6 χιλιόμετρα μεταξύ του «Pont d’Austerlitz» και του «Pont d’Iéna» στο κέντρο του Παρισιού, ενώ η τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί στην «Esplanade du Trocadéro».

 «Σήμερα είναι μια δυνατή στιγμή. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα, πολύς ενθουσιασμός. Η τελετή έναρξης είναι πάντα ο μεγαλύτερος… σκόρερ των Αγώνων», τόνισε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τονί Εστανγκέ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News