ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Μεγάλο ρεκόρ από τον Αιμίλιο Παπαθανασίου

Με πλήρωμα τον συναθλητή του στον Ολυμπιακό Στέλιο Ντούσο, ο κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος, με τις πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε για 23η χρονιά στη σειρά τον πανελλήνιο τίτλο στην κλάση Σταρ.

Τεράστιο ρεκόρ, που ίσως ξεπερνά και τα ελληνικά σύνορα και δεν έχει ξανασυμβεί παγκοσμίως πέτυχε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, Με πλήρωμα τον έμπειρο συναθλητή του στον Ολυμπιακό Στέλιο Νούτσο, ο κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος με τις πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε για 23η συνεχόμενη χρονιά, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης Σταρ.

Ο αγώνας μάλιστα, περιλαμβάνεται στην ειδική βαθμολογία της Star Sailors league, όπως και όλα τα ανοικτά πρωταθλήματα της κλάσης παγκοσμίως. Στο 49ο έτος της ηλικίας του ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, κάτοχος πέντε παγκοσμίων και οκτώ ευρωπαϊκών μεταλλίων, συνεχίζει με έντονη διάθεση και ετοιμάζεται να λάβει μέρος το 2022 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας και στο παγκόσμιο των ΗΠΑ. 

«Είμαι χαρούμενος για τον 23o συνεχόμενο τίτλο, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα αισθάνομαι δυνατός να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Μαζί με τον Στέλιο Νούτσο προπονούμαστε εντατικά και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για νέες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πιο σημαντικό για έναν αθλητή είναι να έχει διάρκεια στην καριέρα του. Έχω ταλαιπωρηθεί από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και αν δεν  αντιμετωπίσω άλλα προβλήματα σκοπεύω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε με αφορμή το επίτευγμα του ο καταξιωμένος Έλληνας ιστιοπλόος.

Στο αγώνα της κλάσης Σταρ διεξήχθησαν επτά  ιστιοδρομίες και οι Α. Παπαθανασίου-Σ. Νούτσος κατέκτησαν ισάριθμες πρώτες θέσεις. Στη 2η θέση, τερμάτισαν οι Ευάγγελος Χειμώνας-Γιώργος Ζεϊμπάρης και στην 3η οι Μάριος Καραδήμας-Αντώνης Τσότρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News