ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδας για 4η σερί χρονιά

Στη Μεγαλόπολη οι Πειραιώτες συνέχισαν την παράδοσή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Elite στην κατηγορία ανδρών, με συνολικά τέσσερα χρυσά μετάλλια, ενώ ήταν πολυνίκης σύλλογος και στις γυναίκες.

Μεγάλωσε την παράδοσή του στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Elite της πυγμαχίας ο Ολυμπιακός. Στη φετινή διοργάνωση, που έγινε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας και πολυνίκης σύλλογος στην πυγμαχία ανδρών για 4η διαδοχική χρονιά. Κατέκτησε ατομικές πρωτιές σε τέσσερις κατηγορίες, ενώ πήρε ακόμα τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Κακκαβάς» οι Πειραιώτες κατέκτησαν τον τίτλο του πολυνίκη συλλόγου και στο πρωτάθλημα γυναικών, χάρη στις επιδόσεις της πρωταθλήτριας Εβελίνας Μαυρομμάτη και της Κωνσταντίνας Γιδάκου. Η Μαυρομάτη πανηγύρισε και τρόπαιο στα 66 κιλά, ενώ στους άνδρες ο Ολυμπιακός είχε πρωταθλητές Ελλάδας τους Θανάση Γλυνό (71kg), Κωνσταντίνο Πετρόπουλο (75kg), Διονύση Ψυχογιό (86kg) και Παναγιώτη Κυρίμη (92+kg)

Οι Γλυνός, Ψυχογιός και Κυρίμης κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τους Δημήτρη Καρανικόλα (Άρης), Γιώργο Περγάμαλη (Χρυσή Γωνιά) και Παναγιώτη Αγγελόπουλο (ΕΑ Πατρών) αντίστοιχα, ενώ ο Πετρόπουλος νίκησε τον επίσης «ερυθρόλευκο» Σπύρο Πύλλη, σε έναν «οικογενειακό» τελικό.

Από την άλλη, οι Βασίλης Μακρυγιάννης (63,5kg) και Βεϊσι Άρας (67kg) του Ολυμπιακού, έχασαν από τους Γιώργο Παππά (ΠΣ Περσεύς) και Αλέξη Ιωακειμίδη (Χρυσή Γωνιά) αντίστοιχα και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα, ενώ οι Γιώργος Χορβαλάκος (67kg) και Λάμπρος Αναστασάκος (92+kg) έμειναν στην τρίτη θέση.

Τα έντεκα μετάλλια του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Elite:

Χρυσά (5): Θανάσης Γλυνός (71kg), Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (75kg), Διονύσης Ψυχογιός (86kg), Παναγιώτης Κυρίμης (92+kg), Εβελίνα Μαυρομάτη (66kg)

Ασημένια (4): Βασίλης Μακρυγιάννης (63,5kg), Βεϊσι Άρας (67kg), Σπύρος Πύλλης (75kg), Ντίνα Γιδάκου (81kg)

Χάλκινα (2): Γιώργος Χορβαλάκος (67kg), Λάμπρος Αναστασάκος (92+kg)

«Παρά τις απώλειες που είχαμε σαν ομάδα, γιατί τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν, ανακηρυχτήκαμε πάλι και πρωταθλητές και πολυνίκες. Αυτό δείχνει, ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί σαν μια οργανωμένη οικογένεια είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους», τόνισε ο στο σάιτ του συλλόγου ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος πυγμαχίας, Λευτέρης Λειβάδης και πρόσθεσε: «Η διοίκηση μάς συνδράμει σε ό,τι ζητήσουμε, και δεν έχουμε ελλείψεις. Ο υπεύθυνος του τμήματος, Μανώλης Ζήκας είναι δίπλα σε κάθε ανάγκη κάθε παιδιού και για αυτό καταφέρνουμε να έχουμε αυτές τις επιτυχίες. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι έχουμε μπει στο σπίτι μας και λειτουργούμε πολύ σωστά και οργανωμένα, γεγονός που κάνει τον κάθε αθλητή να θέλει να έρθει στο σύλλογο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την σημαντική επιτυχία».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News