ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων 2022

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας παρουσίασε τον τελικό φάκελο της υποψηφιότητας στο συνέδριο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και η ελληνική ομοσπονδία ανέλαβε τη διοργάνωση για το Ηράκλειο της Κρήτης τον Μάιο του 2022.

Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα αναλαμβάνει ξανά μεγάλη διεθνή διοργάνωση στην άρση βαρών. Ο τελικός φάκελος υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων–νεανίδων, που παρουσίασε στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ο γενικός γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος Πύρρος Δήμας, έγινε δεκτός και η μεγάλη εκδήλωση θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης από τη 1 έως τις 10 Μαΐου 2022.

Η διοργάνωση πήρε μετάθεση για τον Μάιο, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο, προκειμένου να ενταχθεί στο σύστημα αξιολόγησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία χαρακτήρισε τη διοργάνωση «gold» και τις προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη.

Στο παγκόσμιο συνέδριο, που έγινε στην Τασκένδη, μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, παρουσιάστηκαν και οι νέες κατηγορίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες θα αγωνισθούν στα 49, 59, 71, 81, +81κ και οι άνδρες στα 61, 73, 89, 102 και +102 κιλά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News