ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη για το 2021;

Το sportday.gr καλεί τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον καλύτερο αθλητή του κόσμου σε όλα τα σπορ το 2021

Μια χρονιά με Ολυμπιακούς Αγώνες, με επικά κατορθώματα και φυσικά με ένα Ελληνόπουλο να φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη για τη χρονιά που μας αποχαιρετά. Ποιος ήταν όμως ο καλύτερος των καλύτερων; Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο για το 2021; Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία του sportday.gr που ολοκληρώνεται στις 6 Ιανουαρίου.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στον πρώτο τους τίτλο στο ΝΒΑ μετά από 50 ολόκληρα χρόνια. Μυθικές εμφανίσεις με αποκορύφωμα τους 50 πόντους στον έκτο και τελευταίο τελικό της σειράς με τους Φίνιξ Σανς και μια χρονιά που έβγαζε βγαλμένη από παραμύθι…

ΚΑΡΣΤΕΝ ΒΑΡΧΟΛΜ (ΣΤΙΒΟΣ – 400μ. ΕΜΠΟΔΙΑ): Συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 45.94 στον τελικό των 400 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, χωρίς να αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο αγώνισμα.

ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Μπορεί η παρέα του Tζα Μόραντ να τον άφησε εκτός playoff την περσινή σεζόν, παρότι πήγαινε ολοταχώς για MVP, ωστόσο ο Κάρι δε θα ξεχάσει το 2021, αφού ξεπέρασε τον Ρέι Άλεν και έγινε ο άνθρωπος με τα περισσότερα τρίποντα στο NBA σε μια… εξωγήινη χρονιά!

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Με την Μπαρτσελόνα το πάλευε μόνος του από τον δεύτερο γύρο και έπειτα, αλλά το πρωτάθλημα δεν ήρθε. Η λύτρωση συνέβη οδηγώντας την Αργεντινή στην κατάκτηση του Copa America, λίγες μέρες προτού αλλάξει στέγη και μετακομίσει στο Παρίσι!

ΤΟΜ ΜΠΡΕΪΝΤΙ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ως παίκτης των Τάμπα Μπέι πλέον, ο κορυφαίος quarterback όλων των εποχών έφτασε στην κατάκτηση του 7ου superbowl της καριέρας του, φυσικά με τον τίτλο του MVP να τον συνοδεύει…

ΆΡΜΑΝΤ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ (ΣΤΙΒΟΣ – ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ): Στο Τόκιο τοποθέτησε τον πήχη στο 6.19 και παραλίγο να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά ακόμα και το 6.02 έχρισε τον κορυφαίο άλτη του κόσμου Ολυμπιονίκη στα 22 του χρόνια! Ο Σεργκέι Μπούμπκα του 21ου αιώνα!

ΚΕΪΛΕΜΠ ΝΤΡΕΣΕΛ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Εντάξει δεν έκανε και πολλά, απλά πήρε 5 χρυσά μετάλλια, με 2 Ολυμπιακά (100μ. ελεύθερο, 50μ. ελεύθερο) και 2 παγκόσμια ρεκόρ (100μ πεταλούδα, 4Χ100μ. μικτή ατομικη) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, διαδεχόμενος τους μεγάλους Αμερικανούς κολυμβητές.

ΤΑΝΤΕΪ ΠΟΓΚΑΤΣΑΡ (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ): Και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Γύρο της Γαλλίας, επικρατώντας μάλιστα σε 3 ετάπ, είναι υπεραρκετό για τον φανταστικό Σλοβένο ποδηλάτη, που δεν έχει τη δημοφιλία του Ντόνσιτς, αλλά πρόκειται για έναν σπουδαίο αθλητή.

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ (ΤΕΝΙΣ): Πήγε για το απόλυτο golden slam, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το US Open του ξέφυγαν. Κατακτώντας Αυστραλιανό Όπεν, Roland Garros και Wimbledon έπιασε στις 20 κατακτήσεις major τους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ!

ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ (F1): Χρειαζόταν κάτι τόσο σπέσιαλ, όσο αυτό που συνέβη στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν του Άμπου Ντάμπι, για να εκθρονίσει τον Λιούις Χάμιλτον και να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, προσπερνώντας τον αντίπαλό του στον τελευταίο γύρο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News