ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ: «Ουδέποτε επικοινώνησε με την Επιτροπή αθλητών η Καραχάλιου»

Η πρόεδρος της Επιτροπής αθλητών της ΕΟΕ ξεκαθαρίζει στο sportday.gr ότι η Βασιλεία Καραχάλιου δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν ώστε να ενημερώσει για οποιοδήποτε πρόβλημα και ν’ αναζητηθεί από κοινού μία λύση.

Ο θόρυβος και οι αντιδράσεις στο θέμα της Βασιλείας Καραχάλιου συνεχίζονται κι ένα κομμάτι ακόμα, από το οποίο ενδεχομένως προέκυπτε επίσημη ανακοίνωση είναι η Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το Sportday.gr ήρθε σε επαφή με την «ασημένια» Ολυμπιονίκη του 2004 στο πόλο Βούλα Κοζομπόλη, που εδώ και τρεις μήνες είναι στην προεδρία της Επιτροπής και τη ρώτησε ακριβώς αυτό, καθώς μάλιστα, έχουν προηγηθεί νέες τοποθετήσεις από τη διακεκριμένη αθλήτρια της ιστιοπλοΐας και την ΕΟΕ.   

Η πρώην πρωταθλήτρια ωστόσο, εξηγεί γιατί δεν υπάρχει λόγος ανακοίνωσης και τονίζει ότι ουδέποτε η Καραχάλιου επικοινώνησε με την ίδια ή κάποιο μέλος της Επιτροπής για να εκθέσει τα προβλήματά της και ν’ αναζητηθεί από κοινού μία λύση. «Αν μας παραθέσει τις ενστάσεις της βεβαίως θα μεσολαβήσουμε, αλλά διευκρινίζουμε ότι η Επιτροπή Αθλητών δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο ούτε αποτελείται από δικαστές», σημείωσε η Κοζομπόλη. Επισήμανε επίσης στην ιστοσελίδα ότι φυσικά η Επιτροπή δεν είναι υπέρ στο να αλλάξει η διακεκριμένη ιστιοπλόος εθνικότητα στους αγώνες.

«Να υπογραμμίσω αρχικά ότι η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, ούτε έχει δικαστές στις τάξεις της. Στόχος της είναι να υποστηρίζει τους αθλητές και τα τηλέφωνα των μελών της είναι πάντα ανοικτά και εμείς είμαστε στη διάθεση όλων των αθλητών, εφόσον μπορούμε, να τους βοηθήσουμε, τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον», τόνισε αρχικά η Κοζομπόλη και πρόσθεσε: «Το διάστημα που είμαι πρόεδρος της Επιτροπής ουδέποτε η δεσποινίς Καραχάλιου επικοινώνησε μαζί μου ή με κάποιο άλλο μέλος της Επιτροπής, είτε γραπτώς, είτε τηλεφωνικώς, προκειμένου να μας ενημερώσει για οποιοδήποτε πρόβλημα. Πώς να βγάλουμε ανακοίνωση επομένως; Αντίθετα άλλοι αθλητές ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας και προσπαθήσαμε να βρούμε λύση στα προβλήματά τους. Αν η αθλήτρια θελήσει να συζητήσει μαζί μας και μας παραθέσει όλα τα στοιχεία, βεβαίως να μεσολαβήσουμε και να προσπαθήσουμε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Εννοείται τέλος, ότι δεν είμαστε υπέρ στο να αλλάξει αθλητική υπηκοότητα στα πανιά της», δήλωσε η «ασημένια» Ολυμπιονίκης της Αθήνας.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News