ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Αποσύρεται ο σπουδαίος Κοχέι Ουτσιμούρα

Ο Ιάπωνας γυμναστής, που ήταν επί χρόνια κυρίαρχος στο σύνθετο ατομικό, έχοντας κατακτήσει, μεταξύ άλλων, τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στην αθλητική του καριέρα.

Οριστικό είναι πια το φινάλε στην αθλητική καριέρα του Κοχέι Ουτσιμούρα. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε προϊδεάσει τον κόσμο της ενόργανης γυμναστικής ο 33χρονος σπουδαίος αθλητής, αλλά σήμερα ανακοίνωσε ο ίδιος ότι βάζει τέλος στην αθλητική του καριέρα, έχοντας αποτύχει στην κορυφαία διοργάνωση το περασμένο καλοκαίρι να κατακτήσει τον τέταρτο Ολυμπιακό τίτλο του.

Ο επί σειρά ετών «βασιλιάς» της ενόργανης στο σύνθετο ατομικό έχει κατακτήσει στην πλούσια καριέρα του τρία χρυσά και τέσσερα αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ από το 2009 μέχρι το 2015 ήταν σταθερά παγκόσμιος πρωταθλητής εμπλουτίζοντας τη συλλογή του με δέκα χρυσά, έξι αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια. Είχε πει από το καλοκαίρι ότι σκόπευε ν’ αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακού Αγώνες, τώρα το πήρε απόφαση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε ότι θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να μιλήσει διεξοδικά για την επιλογή του.

Να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος σύγχρονος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής είχε άδοξο φινάλε στην πατρίδα του. Είχε αποτύχει να περάσει στον τελικό καθώς είχε πτώση στον προκριματικό του μονόζυγου, του μοναδικού αγωνίσματος στο οποίο συμμετείχε στο Τόκιο. Επίσης, ταλαιπωρήθηκε για καιρό από πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο και γι’ αυτό δεν είχε αγωνιστεί και στο δίζυγο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News