ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ: Ο Χαρόβας 3ος στους εφήβους στην Πορτογαλία

Από τον Μιλτιάδη Χαρόβα ήρθε το μοναδικό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο μίτινγκ ποδηλασίας πίστας στην Ανάντια της Πορτογαλίας και ήταν το χάλκινο στο σκρατς εφήβων.

Την κατάκτηση μεταλλίου από τον Μιλτιάδη Χαρόβα επιφύλαξε ως καλύτερη στιγμή η πολυπληθής ελληνική παρουσία στο μίτινγκ ποδηλασίας πίστας στην Ανάντια της Πορτογαλίας. Το αγωνιστικό τριήμερο για την εθνική ομάδα ποδηλασίας πίστας στη χώρα της ιβηρικής ολοκληρώθηκε με το χάλκινο μετάλλιο του αθλητή από τον ΠΟ Βόλος στο σκρατς εφήβων, αλλά φυσικά είχε καλές εμφανίσεις και πολύτιμες εμπειρίες.

Στην αντοχή ο νεαρός Χαρόβας κατάφερε να τερματίσει 3ος πίσω από τους Άαρον Μερενσιάνο (2ος, Infinobras Zafiro Te) και Γιούστους Βίλεμσεν (1ος , De Adelaar). Ο πρωταθλητής μας συμμετείχε και στον αγώνα πόντων, αλλά περιορίστηκε στη 15η θέση με συγκομιδή ενός βαθμού.

Πολύ καλή παρουσία είχε και η Αργυρώ Μηλάκη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατετάγη 5η στον τελικό του σκρατς, δίνοντας μάχη με ένα ανταγωνιστικό peloton.

Ο Βολικάκης το καλύτερο πλασάρισμα στο σκρατς των ανδρών

Στο σκρατς των ανδρών, ο Χρήστος Βολικάκης είχε το καλύτερο πλασάρισμα για την ελληνική αποστολή, τερματίζοντας στην 5η θέση. Οι Ζήσης Σούλιος, Παναγιώτης Καρατσιβής και Νίκος Δράκος έμειναν χαμηλά στις προκριματικές σειρές τους και εκτός τελικού.
Στο Madison, κανένα από τα δύο ελληνικά ντουέτα που εμφανίστηκαν στην πίστα δεν κατάφερε να τερματίσει στον τελικό (Νίκος Δράκος-Παναγιώτης Καρατσιβής και Ζήσης Σούλιος-Δημήτρης Χρηστάκος). Τα αδέρφια Ολιβέιρα, Ίβο και Ρούι, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί στην πατρίδα τους με 32 πόντους. Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι
εκπρόσωποι της BEAT Cycling, Γιούρι Χάβικ-Βίνσεντ Χόπεζακ, με 31 πόντους και στην τρίτη οι Γάλλοι Τομά Μπουντά-Λουί Πιζουρλέ με 29.

Στα ημιτελικά ο Λιβανός στα αγωνίσματα ταχύτητας

Στα αγωνίσματα ταχύτητας, μόνο ο Κωνσταντίνος Λιβανός κατάφερε να μπει στα ημιτελικά του keirin. Εκεί όμως ο βαθμός δυσκολίας ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού και εν τέλει να πάρει την 9η θέση στον αγώνα κατάταξης.

Η ελληνική αποστολή είχε ακόμα τρεις ποδηλάτες, αμφότεροι έμειναν εκτός στον προκριματικό και στην διαδικασία των ρεπεσάζ. Ο λόγος για τον Σωτήρη Μπρέτα, τον Σταμάτη Σαββάκη και τον Γιάννη Καλογερόπουλο, που κατέλαβαν συνολικά την 19η και 25η θέση αντίστοιχα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News