ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Πρόγραμμα ευρωπαϊκών διοργανώσεων Futures για το 2022

Ανάμεσα στα τουρνουά που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, είναι και οι αγώνες Futures ανδρών-γυναικών στην Ίο (30/6-3/7) αλλά και στη Ρόδο (19-22 Μαΐου).

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ για το 2022 και μέσα σε αυτές έχει θέση και η Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανακοίνωσε τους πρώτους αγώνες μέσα στο νέο πλαίσιο, που έθεσε η παγκόσμια ομοσπονδία και η αλλαγή είναι ότι τα πρώην τουρνουά 1 και 2 αστέρων εντάσσονται στην κατηγορία Futures και εποπτεύονται από τις Ηπειρωτικές Συνομοσπονδίες (CEV για τα ευρωπαϊκά).
Ανάμεσα σε εκείνα, που εγκρίθηκαν είναι και το τουρνουά Futures ανδρών-γυναικών στην Ιο (30/6-3/7) αλλά και τουρνουά ανδρών στη Ρόδο (19-22 Μαΐου).
Οι υπόλοιπες διοργανώσεις είναι στη Μαδρίτη (Futures ανδρών στις 12-15 Μαίου και Futures γυναικών στις 19-22 Μαίου), στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας (28-31 Ιουλίου, Futures ανδρών-γυναικών) και στο Μπάντεν της Αυστρίας (Futures ανδρών-γυναικών στις 25-28 Αυγούστου).

Ίος και Ρόδος δίνουν συνέχεια σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις

Για τις ελληνικές διοργανώσεις, το τουρνουά στην Ιο έρχεται σε συνέχεια του αντίστοιχου 1-star που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το 2019 στην παραλία Μυλοπότας.

Στη Ρόδο το τουρνουά ανδρών θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του αθλήματος, που έχουν φιλοξενήσει κι άλλους αγώνες.

Οι κανονισμοί και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των τουρνουά θα ανακοινωθούν σύντομα μετά την επεξεργασία των όρων που θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Στο ευρωπαϊκό καλεντάρι των Futures αναμένεται να προστεθούν σύντομα και άλλες διοργανώσεις Futures από αιτήματα που βρίσκονται σε επεξεργασία.
Εξάλλου, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο παγκόσμιων διοργανώσεων, οι κορυφαίες επαγγελματικές διοργανώσεις PRO-TOUR ELITE-16 είναι πλέον “κλειστές” διοργανώσεις για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου (στις οποίες δεν υπάρχει Ελληνική και λίγες μόνο Ευρωπαϊκές), και για τον λόγο αυτό η προώθηση των μικρότερων διοργανώσεων είναι καθοριστική για την δυνατότητα νέων ομάδων να ενταχθούν στο διεθνές περιβάλλον του αθλήματος αλλά και στη διαδικασία Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι 2024, που είναι ν’ αρχίσει τον Ιανουάριο του 2023.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News