Μπεκατώρου για Πετρούνια: «Θλιβερό να απαιτούμε να είναι πρωταθλητής κάποιος για να κάνει καταγγελία»

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για τη συνέχεια του κινήματος #metoo για τα δικά της ψυχικά τραύματα ενώ απάντησε και για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια.

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν η γυναίκα που είχε τη δύναμη να μιλήσει και να αποκαλύψει δημόσια ότι έπεσε θύμα βιασμού. Η γυναίκα που ξεκίνησε το #metoo στην Ελλάδα μίλησε στο περιοδικό DownTown για τη συνέχεια του κινήματος, για τα δικά της ψυχικά τραύματα ενώ απάντησε και για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια που προκάλεσαν αίσθηση.

Ήσουν η πρώτη που μίλησες δημόσια για την κακοποίηση που δέχτηκες. Έσπασες τα στερεότυπα και άνοιξες τον δρόμο, όμως πέρασε από το νου σου κάποια στιγμή να κάνεις πίσω;
Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω πίσω σε όλο αυτό που ξεκίνησα, γιατί όταν το ξεκίνησα δεν περίμενα καθόλου να με ακολουθήσει κάποιος. Στο άθλημα μας, την ιστιοπλοΐα συχνά επιλέγεις έναν διαφορετικό δρόμο για να φτάσεις σε κάθε σημαδούρα. Βλέποντας τον άνεμο και τους αντιπάλους, πολλές φορές αναγκάζεσαι να διαφοροποιηθείς, χωρίς αυτό να σε κάνει να φοβάσαι. Επομένως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τη στιγμή που ένιωσα ότι είμαι δυνατή για να δω την αλήθεια όπως έχει συμβεί και εφόσον είχα κάνει τη δουλειά που χρειαζόταν με τον εαυτό μου, έκανα αυτό το βήμα. Όταν είδα πως ακολούθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι, ήταν μεγάλη η χαρά μου που όλοι αυτοί πήραν τη δύναμη να μιλήσουν και παράλληλα μεγάλη η λύπη μου που τόσο πολλοί έχουν βασανιστεί.

Η δική σου υπόθεση έχει παραγραφεί. Παρ’ όλα αυτά περίμενες να ακούσεις έστω και μια συγγνώμη;
Όχι δεν με ενδιέφερε να ακούσω συγγνώμη, αν και θα την άκουγα. Αν είχε ειπωθεί θα την άκουγα. Για μένα το θέμα δεν είναι προσωπικό, οπότε το πιο σημαντικό θα ήταν να λειτουργήσουν οι θεσμοί. Αυτό θα σήμαινε να απομακρύνουν το άτομο αυτό από τους αθλητικούς χώρους στερώντας του τη φίλαθλο ιδιότητα, κάτι που δεν συνέβη από τα αρμόδια όργανα. Είναι σημαντικό να μη γίνεται κατάχρηση της εμπιστοσύνης και να υπάρχει ένα αυστηρότερο πλαίσιο που θα περιορίζει και θα τιμωρεί παρεκκλίνουσες συμπεριφορές […] Ο στόχος δεν είναι να υπάρχει πάντα τιμωρία, αλλά να υπάρχει εποπτεία. Είναι σημαντικό να δράσουμε σήμερα ως κοινωνία και να μην αποσιωπήσουμε ένα φαινόμενο του οποίου βλέπουμε μόνο την κορυφή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News