Καμίλα Βαλίεβα: Ρωσοβρετανικός «πόλεμος» με απειλές θανάτου στο Πεκίνο
Καμίλα Βαλίεβα: Ρωσοβρετανικός «πόλεμος» μα απειλές θανάτου στο Πεκίνο για την νοπαρισμένη 15χρονη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Για τους Ρώσους το ζήτημα με την ντοπέ -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις- Καμίλα Βαλίεβα μετατρέπεται σε εθνική υπόθεση.
Όσα συμβαίνουν στο Πεκίνο και μακριά από αυτό ενώ είναι σε εξέλιξη οι Χειμερινοί Ολυμπιακού Αγώνες, δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν «πόλεμο» μεταξύ Ρώσων και Βρετανών.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν την είδηση για τη 15χρονη. Αναφέρουν ότι δέχονται ακόμα και απειλές θανάτου.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, οι Ρώσοι μισούν πλέον τους Ντάνκαν Μακκέι και Μάικλ Πάβιτ από τον ιστότοπο Inside the Games. Πρόκειται για τον ιστότοπο, στον οποίο αποκαλύφθηκε η είδηση.
Σύμφωνα με όσα ο Πάβιτς ανέφερε στον Guardian, ο Μακκέι δέχτηκε ακόμα και απειλές θανάτου. Επίσης, δημοσιογράφοι του ιστότοπου που βρίσκονται στο Πεκίνο δέχτηκαν φραστική επίθεση από Ρώσους συναδέλφους του στο Κέντρο Τύπου στο Πεκίνο.
Στα social media, χρήστης έγραψε στον Μακκέι: «Θα είσαι και εσύ θετικός όταν ανακαλύψεις μερικές νέες ουσίες στο τσάι σου». Πρόκειται για ένα μήνυμα που παραπέμπει στη δηλητηρίαση του Alexander Litvinenko στο Λονδίνο το 2006.
Ο Μακκέι απάντησε ότι «δεν πίνει τσάι και ότι είχε την τάση να αποφεύγει το ξενοδοχείο Millennium στο Mayfai». Πρόκειται για το ξενοδοχείο στο οποίο δηλητηριάστηκε ο Litvinenko
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις «μαύρες εποχές»
- Ολυμπιακός: Μια ζόρικη εκδρομή στην Βαρκελώνη!
- Χρήστος Κόντης: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να ανεβάσουμε πιο ψηλά τον ΟΦΗ»
- Παναθηναϊκός: Η αποστολή για το ματς κόντρα στον Βόλο - Απουσία της τελευταίας στιγμής
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στη Νίκαια
