Πανελλήνιο ξιφασκίας ΝΑ-ΝΓ: Ίριδα και ΟΞΙΦ πρωταθλητές στα ομαδικά του ξίφους μονομαχίας

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών και Νέων γυναικών στο ξίφος μονομαχίας η Ίριδα και ο ΟΞΙΦ πρώτευσαν στο ομαδικό, ενώ Ροδοπούλου και Καμβυσέλλης αναδείχτηκαν πρωταθλητές στα ατομικά

Με δυνατές αναμετρήσεις, καλό θέαμα και απόλυτη συνέπεια στο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών και Νέων γυναικών στο ξίφος μονομαχίας.

Φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ και μετείχαν συνολικά 51 αθλήτριες από 9 ομάδες και 61 αθλητές από 7 ομάδες όλης της χώρας.

Στα ομαδικά πρωταθλητής σύλλογος 2022 στην κατηγορία Νέων ανδρών στο Ξίφος Μονομαχίας είναι ο ΟΞΙΦ (Στέφανος Γρηγοριάδης, Φίλιππος Χατζητύπης, Ευάγγελος Ρασπόπτσης, Αχιλλέας Μαυρομάτης). Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Ίριδας (Σύρος-Τουρμάν Αλέξανδρος, Ορφέας Ραπτόπουλος, Γεώργιος Αλέστας και Εμμανουήλ Αρμπέρ) και το χάλκινο η ομάδα του ομίλου Αρίσων Παιανίας (Κωνσταντίνος Καραμπάσης, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και Βασίλειος Φούκας). Ο τελικός έληξε με σκορ 45-36.

Πρωταθλήτρια ομάδα Ελλάδας 2022 στην κατηγορία Νέων γυναικών είναι η ομάδα του συλλόγου ΙΡΙΔΑ ( Ευρυδίκη Κολέτσου, Νεφέλη Ροδοπούλου, Ειρήνη Καραμπίνη, Βασιλική Μπίζα). Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα του Αρίστων Παιανίας (Κωνσταντίνα Τσολάκη, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου Αργυρένια Μουρίκη, Κατερίνα Λελεκίδη) και την 3η θέση ο Λύγκας ΟΞΠ (Θεοδώρα Χρήστου, Χριστίνα Αλεξάνδρα Μπορονκαϊ, Βασιλικη Βουτσινά, Λυδία Σοφία Παπαδοπούλου! Ο τελικός έληξε με σκορ 42-40.

Οι πρωταθλητές στα ατομικά

Στα ατομικά πρωταθλητής Ελλάδος 2022 στην κατηγορία Νέων ανδρών στο ξίφος μονομαχίας αναδείχτηκε ο Τζάκ Μάικλ Καμβυσέλλης του Πανελληνίου. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Ευάγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ) και την 3η ο Φίλιππος Χατζητύπης (ΟΞΙΦ) και ο Πήτερ Τζωρτζ Καμβυσέλλης (Πανελλήνιος).

Στις Νέες γυναίκες το χρυσό μετάλλιο πήρε η Νεφέλη Ροδοπούλου (Ίριδα). Τη 2η θέση κατέκτησε η Ευρυδίκη Κολέτσου του ίδιου σωματείου, ενώ 3ες ήταν η Αργυρένια Μουρίκη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Ειρήνη Καραμπίνη (Ίριδα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News