Γυμναστική: Αρχή από το Κότμπους για την εθνική με απόντα τον Πετρούνια

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους, στη Γερμανία, κάνουν την αρχή στον νέο Ολυμπιακό κύκλο εννέα Έλληνες πρωταθλητές αλλά θα είναι απών ο Λευτέρης Πετρούνιας, που βρίσκεται ακόμα σε φάση αποκατάστασης.

Εκκίνηση στη νέα χρονιά, αλλά και στον νέο Ολυμπιακό κύκλο για την εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής. Στο διάστημα από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους, στη Γερμανία και συνολικά εννέα Έλληνες πρωταθλητές θα πρωτοπαρουσιάσουν τα καινούργια προγράμματά τους.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), Γρηγόρης Κοσμίδης (έδαφος), Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) στην κατηγορία ανδρών, καθώς και η Ελβίρα Κατσάλη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) με τις πρωτοεμφανιζόμενες Κωνσταντίνα Μαραγκού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και Αρετή Παγώνη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο “Turnier der Meister”, που πραγματοποιείται για 45η χρονιά στη γερμανική πόλη, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 134 αθλητές και αθλήτριες από 33 χώρες.

Ο Πετρούνιας θέλει να παρουσιαστεί έτοιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Μεγάλος απών είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος συνεχίζει την αποκατάστασή του μετά την επέμβαση στον δεξιό ώμο. Στόχος του να είναι έτοιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου.

Την ελληνική αποστολή, που αναχώρησε την Τρίτη 22/02 για τη γερμανική πόλη, συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Κώστας Χατζηζήσης, Ντιάνα Ντούντεβα Γιορντάνοβα και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Βασιλική Αλιπράντη.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θ’ αρχίσουν την Πέμπτη 24/02 με τα πέντε πρώτα όργανα (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (25/02) με τα υπόλοιπα (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, Έδαφος).
Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (26/02) και την Κυριακή (27/02).

Τα αποτελέσματα στα Παγκόσμια Κύπελλα δεν μετρούν για την ολυμπιακή πρόκριση

Όπως σημειώνει η ΕΓΟ «οι πόντοι, που θα κερδίσει κάθε αθλητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης του Κότμπους και στα αντίστοιχα που θα ακολουθήσουν τον ερχόμενο μήνα σε Ντόχα, Κάιρο και Μπακού, σε συνδυασμό με την κατάταξη των Εθνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών του Μονάχου (11-21 Αυγούστου), στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, θα καθορίσουν τον τελικό αριθμό των Ελλήνων εκπροσώπων που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λίβερπουλ (29 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου).
Ωστόσο, οι φετινές επιδόσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα δεν μετρούν στη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», η οποία θα ξεκινήσει από το 2023».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News