ΕΟΕ: Απούσα από την Ολομέλεια η Καραχάλιου, δεν συζητήθηκε το θέμα της

H Βασιλεία Καραχάλιου δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου επρόκειτο να εξεταστεί το αίτημα αποδέσμευσής της και η ΕΟΕ δεν δέχτηκε να συζητήσει με τη μητέρα και τη δικηγόρο της ιστιοπλόου.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τρίτη 22/02, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επρόκειτο να συζητήσει το θέμα της Βασιλείας Καραχάλιου, η οποία, ως γνωστόν, έχει αιτηθεί να της δοθεί το δικαίωμα να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται με άλλη αθλητική εθνικότητα. Η συζήτηση δεν έγινε όμως, γιατί η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας ήταν απούσα.

Έστειλε με πληρεξούσιο τη μητέρα της καθώς και τη δικηγόρο της, όμως η ΕΟΕ αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει το θέμα με τις εκπροσώπους της διότι θέλει πρωτίστως ν’ ακούσει την άποψη της αθλήτριας. Συσκέφθηκε για πάνω από μισή ώρα, αποφάσισε να μεταθέσει τη συζήτηση για την επόμενη συνεδρίαση (τέλη Μαρτίου) και ενημέρωσε σχετικά την πλευρά της Καραχάλιου.

Η ΕΟΕ ελπίζει ν’ ακούσει αυτοπροσώπως την αθλήτρια («δεν είναι δίκη, τους λόγους, για τους οποίους αιτείται ν’ αλλάξει εθνικότητα στους αγώνες θέλουμε να συζητήσουμε μαζί της»), όμως αυτό φαντάζει σχεδόν απίθανο με βάση τη νέα αντίδραση της Καραχάλιου.

Επιστολή με νέα καρφιά από την Καραχάλιου

Η τελευταία δεν είχε ειδοποιήσει από τις προηγούμενες ημέρες ότι θα λείψει, όμως την Τρίτη παρέδωσε, μέσω της μητέρας της, επιστολή στην ΕΟΕ όπου όχι απλά εξηγούσε γιατί θ’ απουσιάσει από την Ολομέλεια (είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και παράλληλα ήταν αρνητική στο να τα πει από κοντά με τους διοικούντες) αλλά έριξε και πάλι σοβαρές κατηγορίες.

Στέκεται σε συμπεριφορές εναντίον της από ΕΙΟ και ΕΟΕ, υποστηρίζει ότι δέχτηκε σαμποτάζ ως μέλος της ολυμπιακής ομάδας και κάνει λόγο για εθνική προδοσία! Φυσικά ξεκαθαρίζει ότι οριστικά και αμετάκλητα έχει αποφασίσει να αλλάξει εθνικότητα στα πανιά της. Η Καραχάλιου θυμίζουμε, θέλει ν’ αγωνίζεται στο μέλλον με την Πορτογαλία, πάντως στην ΕΟΕ πληροφορήθηκαν ότι σε διεθνείς αγώνες λέιζερ το Σαββατοκύριακο πήρε μέρος με τα χρώματα της ακτής Ελεφαντοστού!

Η Καραχάλιου χρειάζεται την έγκριση της ΕΟΕ για αλλαγή εθνικότητας, επειδή είναι αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμα κι αν αυτή δεν δοθεί πάντως, έχει το δικαίωμα να πετύχει τον σκοπό της μέσα από άλλες διαδικασίες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News